KZ/ Hiltex A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1 : Eerste nederlaag van het seizoen voor de A1

In de A junioren Hoofdklasse B gaan Fortuna, PKC, Groen Geel en DVO voor en na de kerst onderlinge wedstrijden spelen. Dat zal naar verwachting in de poule veel duidelijkheid brengen. Voor Fortuna/ Delta Logistiek A1 was er dit weekend de uitwedstrijd tegen KZ/Hiltex A1.
Ik was deze zaterdag zelf niet in de Sprong aanwezig omdat ik moest coachen maar gelukkig zijn de A1 ouders erg modern en actief. Via een groepsapp worden elke week de ouders die niet aanwezig kunnen zijn op de hoogte gehouden. Dat dit spannend is merkte ik deze zaterdag, liever ben je gewoon in de hal. Vanaf het begin zat KZ aan de goede kant van de score. Fortuna kwam een paar keer gelijk en de rust kwam bij 10-8. We zijn meer doelpunten gewend, 8 doelpunten is erg weinig. De 2e helft was eigenlijk niet anders, bij 11-11 kwam Fortuna gelijk maar daarna nam KZ toch meteen weer het initiatief. Dichterbij dan 2 doelpunten kwam de A1 niet meer en de wedstrijd eindigde bij 23-19. KZ op 23 goals houden is op zich niet echt slecht, met 19 goals zal je in de A-junioren Hoofdklasse niet snel wedstrijden winnen. Dank aan de appende ouders, niet erbij zijn maar het toch op deze manier kunnen volgen is fijn.

screen

Verder filmde Mario ook deze week weer de wedstrijd en zo kunnen de trainers en spelers de wedstrijdsituaties terugkijken. En ouders die er niet bij waren kunnen de wedstrijd eventueel alsnog kijken. Ondanks het dit keer teleurstellende resultaat  .
PKC en Groen Geel speelden dit weekend gelijk, volgende week komt PKC naar Delft. Een nieuwe topwedstrijd. Verder spelen volgende week ook DVO en Groen Geel tegen elkaar. Het gaat een spannende competitie worden.

12362955_919172771505581_8384631052182705287_o 12375064_919173011505557_4516248185829434309_o

Tekst: Erik Snaphaan
Foto’s: Erik Snaphaan en Saskia Dijkxhoorn