Afgelopen zaterdag was misschien wel het hoogtepunt van dit zaalkorfbalseizoen. Wat hebben we genoten van de sportieve prestaties van de A1 en Fortuna 1.

Zaterdagmorgen begon de dag al goed. Vele Fortuna ploegen werden kampioen.
Van harte gefeliciteerd Fortuna F1, F2, F4, E8, E6, E5, D5, D1, C1. Een mooie bekroning op het zaalseizoen. We kunnen dus terugkijken op een succesvol zaalseizoen bij de jeugd.

Ik wil langs deze weg alle trainers en coaches bedanken voor de tijd en energie die jullie in de ploegen hebben gestoken. Of je nu kampioen bent geworden of niet, jullie zorgen dat kinderen met plezier kunnen korfballen bij Fortuna. Dank!!!

Houdini act:
De A1 speelde de kraker tegen Groen Geel A1 waarbij minimaal gelijk gespeeld moest worden om plaatsing voor de play-offs te realiseren. De wedstrijd kreeg een opening die zo’n wedstrijd verdient. Fortuna pakte uit met een bom aan licht en geluid. Een zeer indrukwekkende show volgde met het oplopen van de A1. Een groot compliment aan alle Fortuna mensen achter de schermen die de afgelopen weken heel veel uren in het opzetten van deze show hebben gestoken. Natuurlijk zijn er, als je iets nieuws probeert, altijd details die anders/beter kunnen. Het geluid was soms wat hard. Maar samengevat wel de mooiste openingsshow in korfballand.

Vijf minuten voor rust moest ik naar Sassenheim om daar te arbitreren. Onderweg kon ik genieten van de meer dan fantastische livestream die werd verzorgd door Danny Baraké, Ferdinand Wittenberg en Yannick van der Linden. De beelden waren zeer strak met mooie herhalingen en aandacht voor onze sponsors die met hun logo’s werden meegenomen in de livestream. Toen ik naar binnen liep en nog even een kleine blik op de stand wierp stond het 20-27. Jammer dacht ik, dat gaan ze niet meer redden.

Maar het tegendeel bleek waar. Wat een teamprestatie: 31-30. Hiermee plaatst de A1 zich voor de play-offs.

Daarna de belangrijke wedstrijd van Fortuna 1. Met belangrijke rollen voor de jonkies werd er uiteindelijk gewonnen van Dalto. Fortuna is nu officieus veilig en misschien hebben we zelfs nog een kansje op meer.

Het sluitstuk van de avond was onze veiling. De afgelopen weken zijn een aantal mensen hiervoor erg druk geweest om deze avond te organiseren. Guido Al, de organisator en trekker van dit geslaagde evenement voor de Ton van Fortuna verdient een groot compliment voor de uitstekende organisatie, waar voor hem vele uren voorbereiding in zijn gaan zitten. Het verzamelen van zoveel mooie veilingitems is niet makkelijk, maar het is uiteindelijk gelukt om een uitgebreide collectie aan gewilde items bij elkaar te krijgen.

Uiteindelijk heeft de veiling 10.000 euro bijeengebracht. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de aankopen. Door dit mooie bedrag zijn we in staat om begin april de eerste kleedkamer te verbouwen. Daarover natuurlijk later meer informatie.

Samengevat was het een dag die als hoogtepunt van het seizoen kan worden bestempeld. Uw voorzitter kan de grijns op zondag niet van zijn gezicht krijgen 🙂

Bedankt,
Ed

Share This