A1 DVO 20160116A1 DVO 2 20160116Vorige week verloor onze A1 de wedstrijd tegen mede-koploper Groen-Geel in een zinderende wedstrijd. Het was zaak om dit verlies snel een plek te geven want deze week stond weer een topper op het programma. DVO kwam op bezoek. Een ploeg die heel makkelijk scoort en vooral via de heren een hoog percentage van verre afstand haalt.
Er werd goed getraind en de seinen stonden op groen. De ouders van Roos verzorgden een prima versterkende maaltijd en toen moest het gebeuren. Helaas gebeurde het niet…

DVO begon, net als in de wedstrijd in Bennekom, scherp en scoorde er flink op los. Onze A1 kon daar weinig tegenover zetten. Later kwamen de onzen enigszins los en werd de achtervolging ingezet. En met succes; het werd weer gelijk. Het lukte onze A1 echter niet om te domineren en zich over het dode punt heen te zetten. Het bleef aanklampen bij de scores van DVO maar wist geen stempel op de wedstrijd te drukken.

Na de rust toonde de wedstrijd hetzelfde beeld. DVO speelde geduldig en scoorde veel ballen van ver. Fortuna had moeite met de opgelegde druk en was niet scherp in de afronding. Na het stuivertje wisselen qua score, liep DVO elke keer een paar punten uit en haalde Fortuna dit weer bij. Ook vlak voor het einde creëerde DVO weer een tweepunts-marge. Door middel van het inzetten van wissels probeerde de coaches van onze A1 nog een gelijkspel te forceren maar hoewel de wissels goed invielen bleek het tij niet meer te keren… Weer een verliespot van onze A1 en deze keer niet in een zinderende wedstrijd… Want 21 goals tegen krijgen is op dit niveau geen schande en hoeft ook geen probleem te zijn… maar 17 goals maken… tja… daar win je maar weinig hoofdklasse-A-jeugd wedstrijden mee. Het is zaak de koppen goed bij elkaar te steken want de ploeg moet nu in de achtervolging… Daarvoor is nog voldoende tijd en mogelijkheid maar dan moet het vizier wel op scherp.
Bespreken wat beter kan en moet, lekker en fanatiek trainen en dan op naar de volgende wedstrijden! Go for it A1!

Tekst: NvW
Foto’s: Nico van der Neut, DVOA1 DVO 3 20160116

 

Share This