A1 wint met 31-30 in spectaculaire wedstrijd van Groen-Geel en pakt laatste kruisfinale-ticket

A1 GG 20160313 publiek Wat een spektakel werd het zaterdag bij onze A1!

De laatste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen stond een ware kraker op het programma voor de A1. Door vorige week de winst te pakken op PKC A1 had de ploeg in deze laatste competitiewedstrijd maar één ding te doen… één punt pakken tegen Groen-Geel A1. Alleen met een gelijkspel of meer konden de kruisfinales bereikt worden tenzij DVO A1 verloor van PKC A1. De coaches hadden duidelijke instructies gegeven… we keken niet naar de wedstrijd van DVO… we moesten het op eigen kracht doen. Dus… mobiele telefoons uit en alleen focus op de eigen wedstrijd.

De vrijwilligers van Fortuna/Delta Logistiek hadden alles uit de kast getrokken om deze belangrijke wedstrijd van de A1 te voorzien van de daarbij behorende entourage… Beide ploegen liepen onder opzwepende muziek en verlichting in de eigen clubkleuren en voorzien van professioneel commentaar op voor de wedstrijd. De spelers van de A1 werden vergezeld door kleine spelertjes van de E4 en D6 en er was een heuse geschonken wedstrijdbal… dank daarvoor Wijnhandel Alsem! Er werd een live-stream verzorgd maar dat weerhield veel mensen er zeker niet van om de wedstrijd live te komen bekijken want de zaal zal aardig vol.

Kortom… alles was klaar voor een mooie wedstrijd. Waar het precies aan lag is niet duidelijk maar Groen-Geel schoot uit de startblokken en onze A1 kon daar weinig tegenover stellen. Na een grote achterstand kwam de ploeg enigszins terug in de wedstrijd maar er was een blokkade van 4 punten verschil achter… daar kwam de A1 maar niet over heen. Het was voor het Fortuna-publiek te hopen dat de coaches de ploeg in de rust weer enigszins op de rails kreeg. Inmiddels was bij het publiek wel duidelijk geworden dat DVO hun wedstrijd gewonnen had, dus onze A1 moest minimaal gelijk spelen anders ging DVO er met het laatste kruisfinale-ticket vandoor.

De peptalk in de rust wierp nog geen vruchten af en onze A1 bleef achter de feiten aan lopen. Met nog ongeveer een kwartier te spelen was de achterstand weer opgelopen tot 7 doelpunten. Er waren op dat moment waarschijnlijk niet veel mensen die nog een kwartje gaven voor de kansen voor onze A1. Wie dat wel deed had veel lef… En dat lef hadden onze A1’ers. In het laatste kwartier van de wedstrijd sloop de ploeg puntje voor puntje dichterbij Groen-Geel. Waar eerder in de wedstrijd de ballen allemaal goed vielen voor de Wormers, vielen ze nu af en toe naast de korf. Onze A1 bleef buffelen en gaan. En ongeveer 4 minuten voor tijd gebeurde het ongelofelijke… De A1 had Groen-Geel bijgehaald en kwam op gelijke hoogte! Het dak ging er af in de Fortuna-hal! In de eerstvolgende aanval werd zelfs een voorsprong bereikt maar er waren nog ruim 2 minuten te gaan. In 2 minuten kan veel gebeuren maar vandaag gebeurde dat niet. De A1 stond voor en een knappe kop die hen die zo zwaar bevochten voorsprong uit handen zou nemen. Er werd strak verdedigd en de laatste duels werden gewonnen. Met nog 3 seconden op de klok werden uit het supportersvak iets te vroeg de shooters ontstoken maar dat boeide niet meer… die 3 seconden konden gewoon in het andere vak worden uitgespeeld.A1 GG 20160313 shooters

Dat wat het grootste deel van de wedstrijd onmogelijk leek, gebeurde in dat laatste kwartier… Fortuna/Delta Logistiek A1 pakte door de winst van 31-30 het laatste kruisfinale-ticket. Er was groot feest op het veld. Eerst nog een Fortuna-kringetje spelers een een Groen-Geel-kringetje spelers maar deze kringetjes gingen al snel in elkaar op… Beide ploegen bereikten in deze zware hoofdklassepoule de kruisfinales. Groen-Geel als kampioen, Fortuna/Delta Logistiek in het laatste kwartier van de competitie de tweede plek. Na het feest op het veld werd het publiek door beide ploegen bedankt voor hun support.

Wat een moeizame wedstrijd maar wat een geweldig einde. Wat een doorzettingsvermogen en kracht van deze jonge spelers om energie te blijven geven, ook al leek het een kansloze onderneming. Nooit opgeven, altijd blijven gaan… dat deden ze… en met succes! Gefeliciteerd met het bereiken van de kruisfinales; een mooi toetje op het zaalseizoen.

Toppers Eline, Nina, Roos, Sanne, Sophie, Angelo, Jordi, Joren, Tom, Wayne en hun coaches Ed en Niels en natuurlijk de meelevende reserves … go for it!