Het zal niemand zijn ontgaan dat de regels omtrent corona regelmatig gewijzigd worden door de overheid. Dit zorgt voor veel ruis, maar ook veel verplichtingen waar wij als korfbalvereniging aan moeten voldoen. Nu het nieuwe seizoen voor de deur staat is het misschien goed om de algemene regels voor sportverenigingen op een rij te zetten en hoe wij er als Fortuna/Delta Logistiek mee omgaan.

Volgens de richtlijnen van het RIVM zijn wij als vereniging verplicht om bij te houden wie er allemaal op ons complex komen, net als bij restaurants en dergelijke. Bij Fortuna gaan we hiervoor gebruik maken van de app Checkgesprek. Meer informatie over deze app is hier te vinden.

Bij het betreden van het complex gelden onder andere de volgende regels:

  • Zodra je het Fortuna/Delta Logistiek terrein betreedt, dien je je handen te ontsmetten met de aanwezige handgel. Bij het toegangshek, bij de ingang naar de kantine en tussen de dugouts zijn handpompjes aanwezig.
  • Download de app Checkgesprek via de onderstaande QR code. Dit kun je doen voordat je naar Fortuna/Delta Logistiek gaat of bij aankomst bij het gesprek. Door het beantwoorden van een aantal gezondheidsvragen ben je geregistreerd bij Fortuna als bezoeker. Bij een goede gezondheid krijg je een groen veld te zien op jouw scherm. Alleen met een groen scherm kun je in onze kantine consumpties bestellen. Hier wordt op gehandhaafd.
  • Voor iedereen ouder dan 18 jaar geldt: Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Teambesprekingen kunnen niet plaatsvinden in de kleedkamers.
  • Het aantal toeschouwers dat op het complex aanwezig mag zijn is vastgesteld op 250 personen.

Bij het betreden van de kantine en terras gelden onder andere de volgende regels:

  • Het terras biedt ruimte aan maximaal 50 personen.
  • Maak alleen gebruik van het terras als u een consumptie nuttigt.
  • Bij het bestellen van een consumptie is het vereist om een groen scherm te tonen via de app checkgesprek. Zonder groen scherm geen consumptie.
  • Verder gelden de regels zoals gesteld in het eerder gepubliceerde protocol.

Het naleven van de regels omtrent corona is een verantwoordelijkheid van iedereen. Leef de regels na, spreek elkaar aan bij ongewenst gedrag, informeer uw kinderen en houd rekening met elkaar.

Het bestuur.

Share This