Ard Korporaal: ‘Het was gewoon even op’

Het was ploeteren, zweten en uiteindelijk ook ‘gewoon’ winnen woensdagavond. Fortuna/Delta Logistiek kwam – behoudens een 14-10 voorsprong – niet los van hekkensluiter Tempo, maar won uiteindelijk wel en komt daarmee weer op een gedeelde plek vier terecht. Met deze feiten was Ard Korporaal tevreden. “Ik ben blij dat we hebben gewonnen, en verder was dit gewoon niks.”

Dat het spel zo matig was, had volgens de oefenmeester, die direct na de wedstrijd voor de camera’s van onze livestream verscheen, niets met onwil te maken. “Het is belangrijk om te beseffen dat het geen onwil is. Het is niet zo dat de spelers dachten, we doen dit wel even op ons gemak. Ze wilden echt heel graag. Maar als je er in het begin niet echt genoeg energie in steekt dan wordt het steeds moeilijker. En dat achtervolgt je dan de hele wedstrijd.”

Uiteindelijk telt dan wel gewoon het resultaat, dat weet Korporaal ook. “Ik ben uiteindelijk alleen nog maar blij dat we hebben gewonnen. En of het dan 34-15 is of 17-15, dat maakt voor de stand niet zoveel uit. Ik ben blij dat we hebben gewonnen en verder was het niks.  

Volgens de trainer van het jaar lag deze nederlaag aan meerdere factoren. “Enerzijds was de uitvoering gewoon heel matig. Buiten het feit dat ik vond dat we veel te weinig liepen tijdens het schot – in het begin hebben we amper rebounds gehad – hadden we na ongeveer een kwartier spelen dertien schoten en zij ook. Dat kan gewoon niet. Uiteindelijk eindigen we wel met dertig schoten meer, maar schieten we ook gewoon dramatisch.”

Daarnaast speelde het loodzware programma ook een rol. “Naarmate zo’n wedstrijd vordert wordt het steeds zwaarder. En deze doordeweekse wedstrijd zit ook nog in een heel zware reeks. Met eerst de Challenge waar je op 28 en 30 december speelt, met daarna direct DOS’46-uit op zaterdag 4 januari, dan vijf wedstrijden in de Europa Cup en dan direct PKC/SWKGroep-uit en deze doordeweeks. Dat is gewoon hartstikke zwaar. Je zag ook dat sommige spelers bijna omvallen. Je ziet het aan Thomas, die kan bijna niet meer. Kaj moet eruit met in allebei de benen kramp. Het is gewoon even op. Donderdagavond voor iedereen een verplichte avond op de bank en dan zien we ze zaterdag gewoon weer.”

Zaterdag speelt Fortuna/Delta Logistiek namelijk wederom een thuiswedstrijd, waarbij GG/IJskoud de Beste op bezoek komt. Om 20.00 uur spelen de Deftenaren tegen de regerend kampioen van de Hoofdklasse.

Lees meer nieuws

Share This