Dalto blijft kansloos, ongeslagen status behouden

Ook in de zevende wedstrijd van de Korfbal League is Fortuna/Delta Logistiek ongeslagen gebleven. Met een voorsprong van zes punten op de nummer twee, drie én vier en nog drie wedstrijden te gaan, lijken de Delftenaren daarom als nummer één te vertrekken naar de winnaarspoule. In eigen huis werd zaterdagavond Dalto/Klaverblad Verzekeringen met 32-20 verslagen.

Daan Preuninger verdween ook zaterdagavond niet binnen de lijnen, de international kampt met een blessure. Het coachende duo Ard Korporaal en Damien Folkerts beschikt echter over een sterke selectie, zo begonnen tegen Dalto Mick Snel en Celeste Split langs de kant. De beide keuzeheren hoopten uiteraard op beter spel dan in de heenwedstrijd, waar Fortuna/Delta Logistiek ternauwernood wist te winnen (17-18).

De ploeg uit Driebergen begon zaterdagavond sterk, via schoten van Dico de Jager, Rene Siedsma en een strafworp van Karin van den Brink kwam het achttal van Barry Schep op een 0-3 voorsprong. Nik van der Steen kon vanaf de stip wat terugdoen, maar miste. Een aanval later schoot hij van grote afstand echter wel raak. Manoek Anbeek vergrootte nog eenmaal de voorsprong naar twee (2-4), nadat Joren van Nieuwenhuijzen namens de thuisploeg had gescoord, maar daarna bleek dat titelfavoriet Fortuna/Delta Logistiek – dat in de beginfase slordig speelde – toch wel een maat te groot was voor het nog altijd puntloze Dalto.

En waar het in het eerste kwartier wat moeizaam los leek te komen (7-5), vielen de doelpunten in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf iets makkelijker, met een belangrijk aandeel van Harjan Visscher, met vier treffers. In die fase kreeg Mathijs den Ouden een groene kaart vanwege woorden die volgens scheidsrechter Danny Gerritsen niet op het speelveld thuishoren. Michelle van Geffen zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord van de eerste helft (17-9).

Na de rust bleef Fortuna/Delta Logistiek doen wat het – op de wedstrijd in Driebergen na – al het hele seizoen doet; scoren. Waar voorgaande seizoenen wedstrijden vaak werden gewonnen op verdedigende discipline, daar heeft het nu ook de doelpuntenmachine aan de praat gekregen. Een combinatie die gedurende het resterende seizoen zullen moeten gaan resulteren in een plek in de finale in Ahoy op 16 april.

De ploeg van Korporaal en Folkerts leunt op spelers die allemaal kunnen scoren en dat bleek ook zaterdagavond de ideale formule te zijn. Op Renée van Ginkel na scoorde elke basisspeler minimaal twee keer, de voormalig speelster van DVO/Accountor was dan weer goed voor meerdere assists. Freewheelend schoot de Delftse formatie zich naar een klinkende overwinning (32-20) en blijft het vooralsnog foutloos in de Korfbal League.

De strijd om plek twee blijft onverminderd spannend, waar drie ploegen strijden om de laatste twee plekken. Fortuna/Delta Logistiek ontmoet nog twee van deze drie kanshebbers en heeft daardoor mogelijk het lot in handen. Bijkomend voordeel is dat deze ploegen nog strijden voor die kampioenspoule, waardoor de Delftenaren strijdbare ploegen zullen ontmoeten. En weerstand zal zeker nodig zijn om voorbereid te zijn op de ontmoetingen met DVO en PKC/Vertom, die al met zekerheid op het programma zullen staan in de tweede fase van de competities.

Lees meer nieuws

Wedstrijdverslag 17 april

Zijn jullie ook zo benieuwd naar de verrichtingen van al onze jeugdteams? In deze rubriek kunnen jullie wekelijks teruglezen hoe de jeugdploegen het ervan af

Lees meer »