Bij Fortuna bleef Daan Preuninger nog aan de kant. Hij was wel weer inzetbaar maar nog niet 100% wedstrijdfit. Claire van Oosten keerde wel weer terug in de basis acht, ten faveure van Michelle van Geffen. Bij TOP ook veel blessureleed. Celeste Split, Frank Mosterd en Nick Pikaar bleven aan de kant. De open gevallen plaatsen werden ingevuld door Julia Schuiling en Thomas Tiggelman.

Laatstgenoemde zorgde met twee treffers direct voor een goed begin van TOP (0-2). Fortuna kende een koude start met direct driemaal vlot balverlies in de eerste drie aanvallen en ook nog een gemiste strafworp van Fleur Hoek.
Echter, bij 3-3 sloot Fortuna weer aan en nam het vervolgens de eerste voorsprong via Kaj Esser (4-3). Vanaf dat moment was Fortuna de bovenliggende partij. Het vak Tiggelman/Anholts/Brouwer/Schuiling had het zwaar om onder de verdedigende druk van Fortuna uit te komen en bij 9-5 realiseerde Fortuna het eerste serieuze gaatje. Jet Hendriks hield in deze fase TOP in de race en vanaf 10-6 wisten de Sassenheimers binnen vier aanvallen het gat weer te dichten (10-10).

Achteraf bleek dit de beslissende run van de ploeg van Jan Niebeek, want tot de rust (12-12) kon Fortuna nog wel aanklampen, maar daarna was TOP heer en meester en kwam Fortuna er feitelijk niet meer aan te pas. Negen opeenvolgende dames-doelpunten van TOP zorgden in de 2e helft voor de beslissing (14-20). Bij Fortuna was het grote-wissel-festijn toen al lang en breed begonnen, maar veel verbetering in het spel leverde dit niet op. Op 17-21 had Fortuna nog een kleine kans om weer in de wedstrijd te komen, maar Mick Snel en Tim Flokstra gooiden de wedstrijd met hun treffers in het spreekwoordelijke slot (17-23).

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 20-26. Fortuna liet hier mee een grote kans lopen om zich weer echt in de top 4 te nestelen. Trainer/coach Damien Folkerts sprak na afloop de verwachting uit dat uit de komende 5 wedstrijden nog 8 wedstrijdpunten gehaald moeten worden om aanspraak te maken op een plek in de play-offs. Deze run zal dan moeten beginnen volgende week in de uitwedstrijd tegen LDODK.

Share This