Fortuna bedankt! – Dankwoord van Joris Houweling

Jois en Ferdinand van de livestream crew

Tja, en dan zit mijn tijdperk bij Fortuna er ineens op. Als Korfbal League manager dan. Want Fortuna gaat me nooit helemaal loslaten en dat wil ik ook niet. Fortuna is de club waar ik veel aan te danken heb. Als kleine jongen lid geworden en gemaakt tot de persoon die ik nu ben.

Vanaf 2017 aangesteld als voorzitter van de Livestream crew en nog weer een jaar later Korfbal League manager geworden omdat ik er tenslotte toch al was. Het was een fantastische tijd.

Een jaar geleden twijfelde ik al of ik wel door moest gaan. De voorzitters hamer had ik inmiddels al afgegeven. Commentator wilde ik ook niet meer zijn. Waarom dan die twijfel? Omdat onze dochter inmiddels is gaan korfballen, steeds hoger gaat spelen en dus worden de aanvangstijden later op de dag en daardoor dus onmogelijk om altijd aanwezig te zijn. En dat vind ik persoonlijk toch wel een voorwaarde en dat ging moeilijk worden. Helemaal toen ik in december ook nog gevraagd werd om bij DSC Korfbalvereniging de A1 erbij te gaan doen(D1 deed ik vanaf begin seizoen al).

Vanaf toen wist ik: dit gaat niet meer te combineren zijn. En zo is het uiteindelijk ook gegaan. Van de 9 thuiswedstrijden er 4 gemist. En dat zijn er echt teveel in mijn optiek. Zo ook dus wat mijn laatste had moeten zijn afgelopen zaterdag. Dochter wilde persé naar DSC. Toen ik erachter kwam dat er iets voor mij geregeld was toch nog maar een keer geprobeerd om aanwezig te zijn maar dochterlief was vastberaden. “Leuk dat er iets voor je geregeld is pap maar DSC speelt play-offs tegen TOP en Fortuna maar tegen KCC”.

Gelukkig is de A1 van Fortuna nog niet klaar en maken zij nog kans op Ahoy waar ik wel aanwezig bij kan zijn. Laten we hopen dat de A1 het gaat redden. In elk geval heb ik daar alle vertrouwen in.

Mijn dank gaat naar Danny Baraké en Ferdinand Wittenberg. De grondleggers van de livestream. Met hen een geweldige tijd gehad waarin we met name in het begin van de livestream elkaar elke dag spraken om de livestream beter en groter te maken. Ik durf best te zeggen dat we daarin geslaagd zijn.

Dank aan alle mensen bij Fortuna met wie ik samen heb gewerkt. Jullie waren essentieel om er een succes van te maken. Het oude bestuur met onder andere Jeroen de Vos en Nol Karbet. Dank jullie wel. En ook het nieuwe bestuur o.l.v. Jan Jaap ontzettend bedankt.

Ga ik nu verder zonder Fortuna in mijn leven? Nee, dat nooit. Ik heb bij veel andere clubs in de keuken mogen kijken maar Fortuna is Fortuna. Een mooiere club bestaat er in mijn ogen niet. Maar het “moeten” gaan valt nu voor mij weg. Ik blijf actief voor Fortuna. Hoe dan ook! Alleen ga ik beter mijn momenten kiezen om aanwezig te willen zijn.

Nu richt ik me op DSC. Een ambitieuze club die beter wil worden. En ambities passen bij mij. Daar wil ik graag onderdeel van zijn om er een succes van te maken. De weg tot succes kan best lang zijn maar er worden mooie stappen gemaakt. Hopelijk kan ik daar nog een tijdje onderdeel van zijn.

Maar Fortunees blijf ik voor altijd en dat gaat nooit veranderen. Ik kijk er nu alweer naar uit om de rit vanuit Rosmalen te maken naar Delft. Om de rit naar Fortuna te maken. Want Fortuna is thuis en die autorit ga ik blijven maken!

Tot ziens Fortunezen!

Met vriendelijke groet, Joris Houweling

Dankvideo van Fortuna voor Joris

De jarenlange inzet van Joris voor de livestreamcrew, als commentator en als Korfbal League-manager hebben de nodige mooie momenten opgeleverd.❤🤍 Bekijk ze hier in deze video:

Lees meer nieuws

Wedstrijdverslag 17 april

Zijn jullie ook zo benieuwd naar de verrichtingen van al onze jeugdteams? In deze rubriek kunnen jullie wekelijks teruglezen hoe de jeugdploegen het ervan af

Lees meer »