Als alle dagen verlopen zoals de eerste week blijf ik nog lang voorzitter. Nadat ik maandagavond 2 november was benoemd tot voorzitter van de mooiste korfbal club van Nederland stroomden de felicitaties binnen.

Door de sociale media van tegenwoordig werd al snel duidelijk dat Fortuna/Delta Logistiek wordt gevolgd, want de eerste dagen bleven de felicitaties binnenstromen. Ik zal in ieder geval het komende jaar mijn uiterste best gaan doen om de taak van voorzitter zo goed mogelijk in te vullen.
De avond van mijn benoeming begon al heel goed. Dik Scherft kwam direct naar mij toe en bood aan om de invulling en organisatie van de jurytafel ook dit seizoen weer op zich te nemen, waarbij direct een last van mijn schouders viel. Dik bedankt!
Mijn eerste taak was dinsdagavond. De invulling van de jurytafel bij de B1. Ik had een afspraak gemaakt met alle ouders van de B1 om hen te vragen of zij, als ze toch gaan kijken bij hun kinderen, dan ook direct de jurytafel zouden kunnen invullen. Vanaf dit zaalseizoen moeten bij de wedstrijden van onze B1 namelijk naast een tijdklokbediener, ook een schotklokbediener en een juryvoorzitter geregeld worden. Dit gesprek voelde als een warm bad. De reactie was unaniem: natuurlijk!! dat gaan wij invullen en ja we organiseren onderling wel wie, wanneer achter de jurytafel gaat zitten.
Ouders van de B1-kids FANTASTISCH, bedankt.

Donderdagavond was er een gesprek met de ouders van A1 en de A2. De insteek was breder, omdat Arend Esser namens de Technische Commissie Topsport (TC) de ouders wilde informeren over het technisch beleid rond de A-jeugd van Fortuna/Delta Logistiek. De ouders kregen na de presentatie over het technische beleid een korte toelichting over het functioneren van Fortuna-Delta Logistiek met zo veel vrijwilligers. Ook hier heb ik gevraagd aan de ouders of zij de jurytafel wilde invullen bij de A1. Ook hier dezelfde positieve feed back. De ouders van de A jeugd zullen de invulling van de Jurytafel onderling organiseren.
Ouders van de A1- en A2-kids FANTASTISCH, bedankt.

Vrijdagavond was een hele mooie start van een mooie clubavond. Fortuna- en DKC-senioren trainden beiden die avond in onze Fortunahal. Na de trainingen bleven beide groepen nog heel lang napraten onder het genot van een drankje en een hapje. Een echt gezellige clubavond, zoals we deze uit het verleden kennen, lijkt geboren.

Het weekend werden de eerste zaalwedstrijden gespeeld, waarbij er heel veel successen werden behaald. Met genoegen heb ik gekeken naar onze jongste spelers (F4), die op de valreep gelijk speelden tegen Achilles 10-10. De F1 liet een flitsend samenspel zien waar je als trainer/coach van droomt. Verder waren er vele mooie overwinningen.
Fortuna 4, 5 en de A1 behaalden mooie resultaten en ook de A3 boekte een mooie eerste overwinning 6-9 bij ONDO. Verder wonnen de B1, C1, C2, D1, D3, D5, D6, E4, E6, F1 en F5.

En zondag naar Antwerpen om daar als supporter onze Mirjam en het Nederlands team aan te moedigen. In een lastige wedstrijd werd ook hier de overwinning behaald. Namens Fortuna/Delta Logistiek feliciteer ik in het bijzonder Mirjam maar natuurlijk alle spelers en het begeleidingsteam met deze wereldtitel.

Ik kijk nu al uit naar mijn volgende week voorzitterschap.

Ed Hom

Share This