DeetosSnel A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 18-19 De play offs zijn nu echt in zicht

De A1 won dit weekend de lastige en belangrijke uitwedstrijd tegen DeetosSnel met 18-19. En dus zijn de play offs ook dit jaar weer een stuk dichterbij gekomen. Wat eigenlijk heel gewoon lijkt (Fortuna A1 is verwend de laatste jaren met veel winstpartijen en finaleplekken) is echter niet zo gewoon!

Fortuna neemt snel een 0-2 voorsprong waarna DeetosSnel meteen countert naar 2-2. De A1 heeft heel de eerste helft het initiatief. Aanvallend is het soms wat slordig en moeizaam maar verdedigend staat het als een huis. Met name de verdedigende rebound is sterk waardoor DeetosSnel snel de bal kwijt is en dus veel minder schoten heeft. Fortuna krijgt het voor elkaar om DeetosSnel in de eerste helft op zes goals te houden. Fortuna prikt er zelf tien binnen en dus is de ruststand 6-10.

In de tweede helft vallen de scores in de beginfase om en om waarbij Fortuna bij 8-13 de grootste voorsprong heeft. Dan scoort DeetosSnel in anderhalve minuut vier keer en dus neemt Fortuna bij de stand 12-13 een time out. Hierna houdt Fortuna nog even de voorsprong maar met nog dertien minuten te spelen is daar de gelijkmaker bij 15-15. Fortuna recht de rug en ze nemen meteen weer een voorsprong want een minuut later staat het alweer 15-17. Vervolgens gaat de score naar 16-18 met nog negen minuten te spelen. Hierna zijn de doelpunten erg duur. Eerst maakt DeetosSnel de 17-18 waarna met nog zes minuten te gaan de, blijkt achteraf, laatste goal van Fortuna binnen wordt geschoten: 17-19. Hierna volgen zes spannende minuten. Fortuna schiet veel maar de zuiverheid is er niet. Als de 18-19 valt wordt het nog spannender. Beide ploegen krijgen kansen maar de goal valt maar niet. De beste kans is er voor DeetosSnel dat met nog 1.44 te gaan een strafworp krijgt. Fortuna neemt een time out en hierna weet DeetosSnel de kans niet te verzilveren. DeetosSnel krijgt nog enkele aanvallen maar kunnen geen goal meer afdwingen waarna Fortuna de wedstrijd uitspeelt en de twee zeer belangrijke punten binnenhaalt.

Na de wedstrijd niet veel vreugde bij de spelers. Waar is dat samen juichen (ook bij doelpunten) en samen blij zijn met een goede overwinning in een moeilijke uitwedstrijd? We lijken wat verwend na alle goede resultaten van de laatste jaren. We mogen best wat verwachten maar laten we vooral heel trots zijn op de ploeg en ze ook vanuit de supporters positief blijven motiveren. Ze doen allemaal hun best en het kan niet elke week een 10 zijn. Alleen door ze positief te motiveren blijven de spelers zich ontwikkelen en kunnen ze de doelen van dit seizoen behalen: beter worden, play offs halen en dan …………

Volgende week de thuiswedstrijd tegen DSC. Bij winst zijn de play offs een feit. Succes A1, werken voor elkaar!