Delftenaar verruilt KZ voor Fortuna/Delta Logistiek

Emiel de Kruijff had enkele weken al aan KZ/Thermo4U te kennen gegeven dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Kogers had gespeeld. Een nieuwe club had hij nog niet, nu kiest hij voor de sportieve uitdaging in zijn woonplaats Delft. “Fortuna/Delta Logistiek heeft al jaren één van de beste selecties en staff van Nederland. Het lijkt me geweldig om dit van dichtbij mee te maken. Daarnaast hou ik van uitdagingen. Ik weet zeker dat ik door deze stap het beste uit mezelf kan halen op sportief gebied.”

Een makkelijke beslissing om KZ te verlaten was het echter niet. “Ik ben hier acht jaar geleden begonnen en ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om in Koog aan de Zaan te korfballen en te wonen. Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen tot een speler van KZ 1, waarmee we de laatste twee jaar de play-offs haalden tegen Fortuna/Delta Logistiek. Het heeft me veel mooie momenten opgeleverd.”

Nu mag hij zijn kunsten gaan vertonen in de stad waar hij werd geboren, niet bij zijn oude club Excelsior, maar bij Fortuna/Delta Logistiek. “Ik ben een speler met ervaring die zichzelf makkelijk vrij kan spelen, ik scoor altijd mee. Maar ik ben vooral een teamplayer. Ik voel dat ik niet ben uitgeleerd en nog een stap kan maken. Dit zal ook hard nodig zijn, om wedstrijden in Fortuna/Delta Logistiek 1 te kunnen spelen. Hier spelen namelijk de beste spelers en talenten van Nederland. Ik kijk uit naar deze uitdaging en hoop belangrijk te kunnen zijn voor Fortuna.”

Aan ambitie geen gebrek overigens, bij De Kruijff. “Met vier finaleplaatsen op rij met daarin twee titels, lijkt het me logisch dat Fortuna/Delta Logistiek voor het kampioenschap gaat. Ik wil graag zoveel mogelijk bijdragen aan dit doel. Ze zeggen dat je als eind twintiger je beste jaren voor je hebt. Ik ben sinds vandaag 27 jaar, dus ik ben benieuwd”, sluit de Delftenaar lachend af.

Lees meer nieuws

Fortuna D1 5e op het NK in Vleuten

Wat een feest! Als afsluiting van een succesvol korfbalseizoen tegen talentvolle leeftijdsgenoten mogen korfballen. Acht super enthousiaste ploegen en hun supporters  kwamen uit heel Nederland

Lees meer »
Share This