Een Delfts KorfbalFit onderonsje

Woensdag, 21 februari 2018.
Voor zo velen van ons een normale woensdag; een film op RTL met een waargebeurd verhaal, gehakt in het avondeten en natuurlijk KorfbalFit!

KorfbalFit is ondertussen een begrip geworden bij Fortuna. Al voor het derde seizoen op rij groeit de animo voor dit bonte gezelschap. Het is ook een groep van verschillende pluimage; van oud Fortuna 1 spelers tot complete korfbalnieuwelingen als bijvoorbeeld ouders van jeugdleden, hier een daar een verdwaalde gestopte scheidsrechter of andere seniorentopper. Al met al, een kek groepje mensen dat op de woensdagavond wat bijkorfbalt voor de fun en de lichameijke conditie, mede door de afwisselende workout oefeningen, zo nog enigszins op peil kan houden.

Die insteek kwam drastisch te veranderen toen er gevraagd werd of wij het leuk zouden vinden om een wedstrijdje te spelen tegen een soortgelijk groepje van een andere club. Een overduidelijke ja was het antwoord en in Excelsior vonden we een mooie tegenstander. Bij Excelsior is er de zogenaamde “oudertrainingsgroep”, waarbij de naam al precies verklapt wat het inhoudt. Kortom, een soortgelijk groepje korfballers.

Terug naar woensdag 21 februari jongstleden. De dag die nu in ons geheugen gegrift staat als de “derby van Delft” onder de korfbalfitters.
De hele vibe was anders dan normaal; inschieten ruim voor aanvang van de wedstrijd, publiek op de banken en heuse Fortuna 1 shirts van weleer werden tevoorschijn getoverd! Aan alles was gedacht, wat kon er nog misgaan?

De Fortuna groep was enorm.. we hadden bijna 2 complete teams in de gelederen. Doorwisselen geblazen dus!
Stipt 21.04 werd er ingefloten en de wedstrijd was los. Haast direct was het Erwin Kluver met de eerste Fortuna treffer op de door hem karakteriseerde wijze; jawel, het afstandsschot achterkant-mand. Het publiek ging er even goed voor zitten. Kon Fortuna gaan vlammen in deze derby? Vrij kort hierna de gelijkmaker, dus Fortuna was wakker geschud. Gaandeweg de eerste helft werd duidelijk dat Fortuna het vizier niet op scherp had. Ondanks een keurige 3-1 voorsprong werden opgelegde kansen gemist en werden de passjes wat minder zuiver. Na een kwartier wisselde de thuisclub 2 complete vakken en werden de kaarten opnieuw geschud. Excelsior zat iets minder dik in de bankbezetting en kreeg het lastig en de Fortunezen konden frivool doorspelen. Vooral de no-look pass van Thorwald was kenmerkend voor de wedstrijd ; scherp maar met gevoel voor show!
In de rust werd door beide ploegen naar adem gehapt. Zeker voor Excelsior was het aanpoten, ze konden minder snel doorwisselen en hun groep bestond uit iets meer ouders van spelende kinderen met wat minder eigen ervaring. De tweede helft was voor het publiek, want dat werd getrakteerd door een fabuleuze one-hander van Roy en vurige doorloopballen van Christie, die sinds kort de vaste trainster is van de korfbalfitgroep. Tel er de treffers van Jeroen en Geertje bij op en het is kat in het bakkie! Alsof niemand het verleerd was! Na het laatste fluitsignaal stond er een overduidelijke 14-3 op het scorebord en was iedereen toe aan de kantine en de “derde helft”.

Martijn, bedankt voor het fluiten!
Excelsior, bedankt voor de deelname en sportieve wedstrijd!
Lieke, bedankt voor het organiseren van deze derby!

Op naar de volgende KorfbalFit-wedstrijd. Eigenlijk gewoon het ‘ all-star team’ van Fortuna.

Ferdinand

Lees meer nieuws