DOS’46 blijft lang bij, maar Fortuna/Delta Logistiek wint wel

In Nijeveen heeft Fortuna/Delta Logistiek wederom gewonnen. DOS’46 pakte een voorsprong in de beginfase en bleef ook lang bij, ondanks sterke fases van de Delftenaren. Uiteindelijk won de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts met 23-26.

Harjan Visscher moest vanaf de bank toezien hoe zijn teamgenoten het opnamen tegen de club waar hij doorbrak. De international, die dit seizoen een ijzersterk seizoen speelt, zag Nik van der Steen, Daan Preuninger, Mick Snel, Joren van Nieuwenhuijzen, Jessica Lokhorst, Michelle van Geffen, Fleur Hoek en Celeste Split starten.

Die start was niet heel overtuigend. DOS’46, dat dinsdag nog een zware wedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein speelde, begon furieus. Na tien minuten leidden de Nijeveners namelijk al met 7-3. Opvallend was dat DOS’46 zeven verschillende doelpuntenmakers liet noteren. Toch bracht het de bezoekers niet van de leg. In iets meer dan vijf minuten had Fortuna/Delta Logistiek de score namelijk omgedraaid naar 7-9.

Een van de Nijeveens revelaties, Christian Dekkers, zorgde er echter voor dat DOS’46 niet definitief brak. Hij trok de stand gelijk met twee doelpunten en zag vervolgens dat zijn ploeg in de race bleef. Sterker nog. Nadat Fortuna/Delta Logistiek op 10-11 kwam, draaide de thuisploeg de stand gewoon weer om naar een 13-11 voorsprong bij rust.

DOS’46 speelde vrij en onbevangen en dat zorgde voor een leuke wedstrijd voor de kijker. Aan beide kanten werden mooie aanvallen afgewisseld met slechte passes, wat ervoor zorgde dat de wedstrijd ook lang een wedstrijd bleef. Toch bleek Fortuna/Delta Logistiek ook zaterdagavond de bovenliggende partij. Het surplus aan kwaliteit leverde ook na rust een tussensprintje op, waardoor de 14-12 achterstand weer werd omgeturnd in een 14-17 voorsprong. Die voorsprong dankte het in die fase mede aan twee doelpunten van zowel Snel als Van der Steen, die beiden een doelpuntrijke wedstrijd kenden.

Toch brak DOS’46 ook in deze fase niet. Uiteindelijk was het weer Dekkers die de gelijkmaker scoorde, maar dat deed hij wel nadat Eline van Veldhuizen en Lynn Bijkerk de marge tot het minimum wisten te verkleinen. Het grote verschil was echter wel het gemak waarmee de Delftenaren konden blijven herhalen, terwijl de Nijeveners juist keihard voor elke aanval moesten werken. De DOS’46-tank raakte leeg, terwijl Fortuna/Delta Logistiek in die fase de luxe had om Thomas Reijgersberg en Harjan Visscher te brengen.

Fortuna/Delta Logistiek trok, mede dankzij deze luxe wissels, de overwinning naar zich toe. In een kort tijdsbestek gingen de bezoekers van 17-17 naar 18-23. Ondertussen maakten ook Lieneke Pries en Marieke Klaver zich klaar voor hun invalbeurt. Een speciaal moment voor Klaver, die voor het eerst sinds haar overstap naar Delft weer voor haar ‘eigen’ publiek speelde. Klaver, die aan haar tweede seizoen bezig is in Delft, speelde daarvoor haar hele leven bij de Nijeveners. Even leek zij voor het slotstuk van de wedstrijd te zorgen, maar haar schot, die ze overigens wel scoorde, viel net buiten de tijd. Het echte slotstuk was daardoor voor Dekkers. En lang geen slecht slotstuk, vanuit de hoek van het vak schoot hij nonchalant, maar zuiver, de 23-26 binnen.

Geen punten voor DOS’46, dat desondanks het thuispubliek trakteerde op een mooie wedstrijd. Wel twee punten voor Fortuna/Delta Logistiek, dat zaterdag haar laatste wedstrijd in dit Korfbal Leagueseizoen speelt tegen PKC/Vertom. Een kraker, waarbij de winnaar zich de nummer één van de competitie mag noemen.