DSC A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 21-21 Weer een spannend potje in Eindhoven

Het werd dit weekend voor de A1 weer een spannende wedstrijd in Eindhoven. Na de ‘laatste seconde’ winstpartij op het veld was het nu weer een wedstrijd die qua scoreverloop alle kanten op kon. Beide ploegen hadden in de eindfase nog aanvallen om te winnen maar het werd uiteindelijk een gelijkspel: 21-21.

Fortuna begon zeker verdedigend goed aan de wedstrijd. De A1 won snel en vaak na het eerste schot van DSC de rebound en dus kreeg de aanval goed de mogelijkheid om aan het begin al het verschil te maken. Aanvallend komt Fortuna echter niet echt goed onder de druk uit en dus vallen de doelpunten niet makkelijk. Het scoreverloop schommelt heen en weer maar bij 4-6 en nog zo’n dertien minuten te spelen tot de rust heeft de A1 een gaatje te pakken. Fortuna scoort dan echter een paar minuten niet en dus sluit DSC bij 6-6 gewoon weer aan. Het scoreverloop blijft schommelen via 6-7, 8-7 en 9-10. In de laatste twee minuten voor rust weet Fortuna niet te scoren en DSC pakt door twee goals een voorsprong in de rust: 11-10.

Fortuna komt de tweede helft wat meer gedreven uit de kleedkamer en ze nemen snel een voorsprong bij 11-12. DSC kan dit counteren, mede doordat DSC door individuele fouten van Fortuna makkelijke goals kan maken. Bij 16-14 neemt DSC zelfs een voorsprong van twee goals en via 17-15 en 18-16 houden ze deze voorsprong ook vast. Bij deze stand is er een time out met nog 11.49 op de klok. Voor de A1 dus genoeg tijd om het nog om te draaien. Iets meer kracht, overtuiging en afronding in de aanval en verdedigend iets minder makkelijke goals weggeven en het moet kunnen. Bij 18-17 en 19-18 probeert de A1 weer helemaal aan te sluiten maar DSC blijft dit knap counteren en met nog acht minuten staat het 20-18. Nadat Fortuna via een mooie doorloop op 20-19 komt en DSC weer meteen scoort staat het bij een time out 21-19 met nog 6.23 te gaan.

En dan starten dus de belangrijke laatste minuten waarin veel wedstrijden beslist worden. Snel na de time out scoort Fortuna de 21-20. Fortuna voert de verdedigende druk op en DSC komt niet vaak meer tot goede kansen. De A1 heeft het aanvallend echter ook niet makkelijk en dus vallen de goals aan beide kanten niet. De minuten tikken weg en beide ploegen vinden, wellicht ook door de spanning, de korf maar niet. De ouders van de A1 die niet aanwezig konden zijn zitten ondertussen met rode vlekken in de nek en afgebeten nagels het scoreverloop in de groepsapp te volgen. Op 2,5 minuut voor het einde mist DSC wellicht de grootste kans op de winst, een vrije doorloopbal wordt niet afgerond. De aanval hierna knalt de A1 toch de gelijkmaker binnen en met nog 1.56 te gaan staat het 21-21. Beide ploegen gaan nog voor de winst maar de A1 weet niet echt goed met de laatste aanvallen en de kansen om te gaan. Bij DSC lukt het ook niet meer en zelfs een vrije bal op twee seconden voor het einde kunnen ze niet afronden en dus eindigt het bij 21-21. De laatste minuten zijn dus voor Fortuna waarbij DSC de laatste 6,5 minuut niet weet te scoren en daardoor de wedstrijd niet tot winst kan omzetten. Een puntendeling waar mijns inziens Fortuna het meest tevreden mee kan zijn.

Volgende week de uitwedstrijd tegen koploper Oranje Wit. Vol gas A1! Succes!