Fortuna/Delta Logistiek A1: Opgeven is geen optie!

De spelers en speelsters van de A1 zullen in de 1e helft van deze wedstrijd zeker het gevoel hebben gehad dat het vandaag niet ging lukken. Gelukkig waren daar dan Niels en Ed om in hun oren te schreeuwen: HET KAN NOG! Opgeven bleek deze zaterdag geen optie.

De dag begon in de kantine van Fortuna waar in de middag gezamenlijk een heerlijke pastamaaltijd werd genuttigd. Vervolgens op weg naar Bennekom voor de topper tegen DVO A1. DVO was dit seizoen net als Fortuna nog ongeslagen. DVO scoorde op het veld veel en makkelijk en dus wist Fortuna van tevoren dat het een zware avond ging worden. Strak gespannen koppies van tevoren en of die gespannenheid een van de redenen was dat Fortuna de 1e helft niet in de wedstrijd zat?

In deze 1e helft waren de verhoudingen duidelijk. Rebounds: die waren voor DVO. Afvallende ballen: die waren voor DVO. Zuiver schieten: dat deed DVO. Strak verdedigen: dat deed DVO. Fortuna hobbelde mee en probeerde door in ieder geval hard te werken aan te haken maar feitelijk was in de 1e helft DVO een klasse beter. Tussenstanden van 5-1, 8-2, 10-3 en 12-6 werden genoteerd en uiteindelijk stond er in de rust 15-10 op het scorebord.

Na de rust begon Fortuna erg goed met 2 snelle doelpunten en even denk je dat de A1 heel snel weer in de wedstrijd zit. Na de 15-12 gaat het echter heel snel weer naar 17-12. Je merkt echter op dat moment dat Fortuna echt nog in een resultaat gelooft. Er worden eindelijk aanvallende rebounds gewonnen waardoor er langer balbezit is en meer kan worden geschoten. Er worden verdedigend rebounds gewonnen en de dames pakken afvallende ballen. De schoten gaan vallen, DVO voelt dat Fortuna dichterbij komt en gaat slechter schieten. Bij 19-18 en 21-20 komt Fortuna twee keer op 1 punt verschil maar DVO kan op dat moment nog scoren en de A1 op afstand houden. Vanaf 22-21 scoort de A1 binnen 2 minuten drie keer en het staat ineens 22-24 met nog 7 minuten te gaan. Vervolgens wordt het in de slotfase erg spannend met niet veel goals en erg veel strijd om elke bal. DVO komt bij 23-24 en 24-25 twee keer op 1 punt maar Fortuna countert en houdt de voorsprong. De laatste 30 seconden zijn spannend. DVO kan nog een aantal keer schieten. DVO zet de klok ineens terug op 5 seconden en de zoemer gaat niet (maar dat kan toeval zijn…). De A1 wint uiteindelijk met 25-26 en de ploeg gaat uit zijn dak. Een super resultaat en vooral mentaal ijzersterk van de ploeg en de coaches.

Ook dit keer scoorde de ploeg weer over veel schijven Jordi (6), Tom (6), Joren (4), Wayne (1), Sanne (3), Nina (3), Roos (3).

Dank aan de B1-ers die meteen na hun wedstrijd met Jolanda richting Bennekom reden om reserve te staan.