E5 ongeslagen kampioen

Nadat vorige week de E5 in De Lier al de stap naar het kampioenschap had gemaakt, wilde men graag ook ongeslagen de poule beëindigen. Daarvoor moest goede buur Avanti in de derby verslagen werden. De E3 van Avanti is een leuk team met goede spelertjes die echter niet van plan waren de wedstrijd zo maar cadeau te doen. Ook niet toen scheidsrechter Blom het startsein gaf. Blom, die – het moet even vermeld worden – een onberispelijke partij floot. Zoals wel vaker keken de Fortuneesjes al snel tegen een onfortuinlijke 1-0 achterstand aan. In de eerste helft draaide het niet fantastisch, daarvoor was het spel te statisch en te rommelig. De eerste helft ging gelijk op en uiteindelijk trok Fortuna aan het langste eind. Niet omdat ze meer kansen kregen, maar omdat de kansen beter werden benut.

Nadat scheidsrechter Blom voor de tweede helft floot, keerde het tij langzamerhand. Met name onder de korf werd de rebound goed gepakt, waardoor er altijd wel iemand slim vrij stond onder de korf om rustig af te ronden. In het laatste kwart werden de aanvalscombinaties sneller, ging de bal rond en werd er altijd wel een vrije man of vrouw gevonden. Waar Avanti ook moeite mee had is het snelle schakelen van verdedigen naar aanval. En het moet gezegd worden: ook al werd Avanti E3 wat moeier, ze speelden erg goed en hielden het spel mooi ruim. Uiteindelijk werd het 15-10, en konden de spelers en coaches Megin, Zoë en Richard gefeliciteerd worden met het welverdiende kampioenschap.