De E5 kon na een heel verdienstelijk buitenseizoen uit tegen Valto E2 het kampioenschap behalen. Het was de ouders al eerder opgevallen: de piek ligt altijd in de buitencompetitie na de winter. Zo was het de twee vorige seizoenen ook gegaan. Daarin doet de relatief jonge leeftijd van de E5-selectie vermoedelijk een duit een in het zakje. Echter, relatief onbekend is het gegeven dat de trainers daar ook actief op gestuurd hebben. Trainer Zoë: ‘wij wisten toen we dit spelersmateriaal in handen kregen: het heeft weinig zin om in de winter hard te trainen’. Ook Megin gaf desgevraagd aan: ‘we moeten niet te vroeg pieken, anders zijn die ouders ook niet te houden. Ze lopen nu best vaak naast de schoenen’.

Met een voltallige selectie begon de E5 afgelopen zaterdag echter niet zijn beste wedstrijd om 9.00 uur. Al snel keken de spelertjes tegen een onverwachte 3-0 achterstand aan. Hier een daar een kopje naar beneden, de slapertjes werden uit de ogen gehaald, er werd een schepje bovenop gedaan. Na een minuut of vijf vond de E5 aansluiting, hetgeen gezien de verhouding ook logisch was. In de tweede helft konden zaken echt recht gezet werden, en zagen de toeschouwers glimpen van het vertrouwde snelle combinatiespel. Juliette had een paar flitsende doorlopers en zette iedereen op scherp. Arvind kon zijn tegenstander heel makkelijk passeren en schoot er twee in. Esmee liet twee prachtige afstandsschoten op het scoreboord noteren. Na een prachtige aanval met Juliette rondde Fenna technisch begaafd af. En ook Skip had een aandeel in score met een prachtige treffer, en liet terzijde merken, het niet altijd met coach Richard eens te zijn over de te volgen tactiek.

Gedurende de tweede helft werd het kwaliteitsverschil wel duidelijker zichtbaar, maar geen moment hadden de ouders het gevoel dat de winst in de pocket zat. Het verschil bleef overbrugbaar voor Valto dat gewoon erg goed speelde. Uiteindelijk was de einduitslag 9-13 en kon het kampioenschap mee naar Delft worden meegenomen. Een mooie teamprestatie van spelers en trainingsstaf. Volgende week kan de E5 op de Schoenmakerstraat zijn ongeslagen status bekronen met het officiële kampioenschap.


Foto: E5 in actie op het Weidevogels Rotte toernooi tegen Nieuwerkerk E2

Share This