Ed Hom heeft het bestuur te kennen gegeven dat hij tijdens de aankomende Algemene Ledenvergadering zal aftreden als voorzitter van Fortuna/Delta Logistiek. Het bestuur heeft in Jan Jaap van Leusden een geschikte kandidaat-voorzitter gevonden, die het wil voorstellen tijdens de – nog in te plannen – ALV als opvolger van Hom.

Jan Jaap van Leusden loopt inmiddels al enkele jaren mee binnen de club, maar groeide op bij SEV en VEO. Twee van zijn drie kinderen spelen bij Fortuna/Delta Logistiek, waardoor hij in de afgelopen jaren steeds meer betrokken raakte bij de club. Naast het training geven aan de A3, is hij sinds vorig jaar ook betrokken bij de Technische Commissie Topsport.

Jan Jaap omschrijft zichzelf als een sportfanaat. “Ik vind korfbal fantastisch, maar ook andere sporten vind ik erg leuk. Daarnaast werk ik als Digital Advisor voor Microsoft, wat inhoudt dat ik grote klanten adviseer over het gebruik van de software van Microsoft. Ik ben altijd een teamsporter geweest, iets wat ik in mijn werk ook erg fijn vind. Ik wil als teamspeler werken, en dat doe ik ook graag als vrijwilliger.”

Binnen het korfballandschap kende Van Leusden al diverse functies. “Ik ben altijd bereid geweest om m’n eigen tijd in te zetten om iets moois te doen voor een club of bond. In dit geval is dat Fortuna/Delta Logistiek. Maar ik heb dat in het verleden ook bij SEV en VEO gedaan. Ik heb bij beide verenigingen gekorfbald en ik heb daarnaast ook altijd iets gedaan. Zo heb ik in Technische Commissies, Kantinecommissies, Evenementen Commissies en besturen gezeten. Bij VEO heb ik eerst een technische bestuursfunctie bekleed, waarna ik voorzitter ben geworden. Daarna ben ik in het bestuur van het toenmalige district Noord-West gestapt. Ook daar ben ik uiteindelijk voorzitter geworden. Ik ben destijds samen met mijn collega-voorzitters van Zuid-West en Zuid de structuur van het KNKV tegen het licht gaan houden. We waren een doorgeefluik, maar mede door onze inbreng is het thema ‘Vereniging Centraal’ ontstaan.”

“In de afgelopen periode heb ik met meerdere mensen vanuit het bestuur van Fortuna/Delta Logistiek gesproken en zijn onder andere de plannen rondom Fortuna/Delta Logistiek 2030 besproken. Ik vind het een mooie uitdaging om een vereniging voor iedereen te organiseren. Er liggen heel veel mogelijkheden, die we met het bestuur, maar ook met de leden, actief kunnen oppakken. Daarnaast denk ik dat we veel meer kunnen en moeten samenwerken met andere aanbieders. Dat kan bijvoorbeeld met een partij als MiFit. Ik zou daar graag meer in willen doen.”

Aftredend voorzitter Ed Hom is content met zijn mogelijke opvolger. “Formeel moet Jan Jaap natuurlijk nog door de leden gekozen worden, maar ik zie in hem een fantastische opvolger. We hebben veel gesprekken met elkaar gevoerd en zijn ervaring binnen het verenigingsleven, zowel op topsportvlak als daarbuiten, is een absolute toevoeging aan dit bestuur. Daarnaast heeft hij binnen de korfbalbond een relevant netwerk, dat hij graag inzet. Ik kijk met vertrouwen uit naar de toekomst en ga met een gerust hart het stokje overdragen aan Jan Jaap en de rest van het nog zittende bestuur. We hebben mooie plannen voor de gehele vereniging en die gaan zij met verve voortzetten. Ik ga daarmee een fantastische tijd van zes jaar als voorzitter van deze mooie club afsluiten. Ik blijf zeker actief voor de vereniging, maar zal ook iets meer vanaf de zijlijn gaan meekijken. Een vooruitzicht waar ik naar uitkijk.”

Share This