Wat begon als een tijdelijke vervanging van de scheidend voorzitter, eindigde voor Ed Hom uiteindelijk in drie jaar voorzitterschap. Ed Hom besloot in 2015 het stokje voor een jaar over te nemen van Wim de Koning, maar verlengde zijn functie steeds met nog een jaar. Voordat hij eindverantwoordelijk werd voor de gehele vereniging, was hij al twee jaar actief als bestuurslid Technische Zaken. “Ik heb een aantal doelen gesteld, die zijn inmiddels bereikt. Fortuna/Delta Logistiek staat er heel goed voor. Dat vind ik een mooi moment om iemand anders de mogelijkheid te geven om er in te stappen.”

Twaalf jaar geleden is Fortuna/Delta Logistiek begonnen met verbouwingsplannen. “Een aantal onderdelen van die plannen hebben we gebruikt om tot actie te komen. We waren echt toe aan nieuwe kleedkamers, nieuwe toiletgroepen bijvoorbeeld. Dat is gerealiseerd. En daarnaast wilde ik Fortuna/Delta Logistiek een toonaangevende vereniging maken, in de breedste zin van het woord. Ik kan volmondig ja antwoorden als men mij vraagt of ik vind dat die doelen zijn bereikt. Daarnaast ben ik ook trots op ons nieuwe buitencomplex en de sportieve resultaten van onze jeugdploegen. Wij zijn in de Korfbal League de vereniging met de meest eigen opgeleide spelers in de selectie. En dan hebben we ook nog eens een waanzinnige ambiance bij zaalwedstrijden van Fortuna/Delta Logistiek.”

Trots overheerst al
Hoewel hij nog enkele weken de hoogste trede betreedt binnen de vrijwilligersorganisatie, overheerst nu al de trots. En daarvoor zijn drie punten van doorslag vindt Hom. Dankzij de vrijwilligers van Fortuna/Logistiek hebben we alle genoemde doelstellingen kunnen realiseren. Als bestuurder of voorzitter kun je nog zo ambitieus zijn, maar als de leden en vrijwilligers het niet oppakken, gebeurt er niets. Ik ben daar enorm dankbaar voor. Net als de samenwerking met Delta Logistiek. Naast een mooie partner kon ik ook altijd geweldig met Erwin en Lucien klankborden. Zij hebben onze plannen helpen realiseren. Zonder hen had Fortuna/Delta Logistiek niet op dit punt gestaan. En als laatste moet ik mijn collega-bestuurders ook enorm bedanken. Hun geduld was enorm belangrijk. Ik ga soms te hard, gelukkig waren er dan mensen om me heen die wel naar de details kijken.”

Zoektocht naar nieuwe voorzitter
Op 29 oktober staat de Algemene Ledenvergadering op het programma, dan stapt Hom definitief uit z’n functie, maar een vervanger is (nog) niet gevonden. Hom geeft zelf aan dat het voorzitterschap tijd kost, maar dat het goed te plannen en organiseren is. “Dan valt het enorm mee. Ik heb het overigens ook een enorme eer gevonden om voorzitter te zijn. Ik ga graag met kandidaatvoorzitters in gesprek om de mooie uitdagingen die Fortuna/Delta Logistiek heeft, te bespreken. Zij kunnen echt iets bereiken, de vrijwilligers staan er klaar voor.”

Wat voor persoon dat volgens Hom moet zijn? “Ik denk dat het iemand moet zijn die de vereniging goed kent, die daarnaast bekend is met de keuzes die nodig zijn om topkorfbal te borgen in de organisatie. Een Mensenmens die kan organiseren en enthousiasmeren. Ja, dan heb ik denk ik wel de ideale kandidaat omschreven.”

Ook persoonlijk leverde het voorzitterschap Hom genoeg op. “Zo heb ik wel gemerkt dat leidinggeven in een professionele organisaties zo veel makkelijker is dan leidinggeven in een vrijwilligersorganisatie. Dat was een mooi leerproces, dat kan ik zakelijk gebruiken.”

Lijkt het voorzitterschap jou wat? Of ken je iemand? Lees hieronder nog de volledige vacature en neem contact via secretaris@fortuna-korfbal.nl.

VACATURE: VOORZITTER FORTUNA/DELTA LOGISTIEK

Wij zijn
Fortuna/Delta Logistiek telt 570 leden en is daarmee een grote korfbalvereniging. Er zijn ruim 300 vrijwilligers actief. Het complex bestaat uit een kantine, een sporthal, vier kunstgrasvelden en een beachkorfbalveld. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het opknappen van de kantine. De overige onderdelen van het complex zijn volledig up-to-date.

Fortuna/Delta Logistiek is een club waar men informeel en op familiaire wijze met elkaar omgaat. De vereniging staat open voor iedereen en heeft een gezellige sfeer. Plezier beleven is belangrijk, maar het leveren van sportieve prestaties krijgt ook de nodige aandacht. We hebben een toonaangevende jeugdopleiding en behoren in brede zin tot de top van Nederland. Fortuna/Delta Logistiek is recent gestart met G-korfbal en wil dit de komende tijd graag verder uitbouwen. De club staat open voor participatie in maatschappelijke projecten die verder gaan dan korfbal.

Waarden die centraal staan zijn: ambitie, beleving, plezier en respect. Korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek is een dynamische en bloeiende vereniging. Persoonlijke aandacht en ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Alle teams worden getraind en gecoacht door ervaren mensen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de jeugd. Naast de trainingen en wedstrijden worden er voor deze groep diverse nevenactiviteiten georganiseerd. Ouders van jeugdleden worden actief betrokken bij het reilen en zeilen van onze vereniging. Fortuna/Delta Logistiek hanteert het principe dat leden van de vereniging naast rechten ook plichten hebben te vervullen. Gelukkig is de clubcultuur zo dat leden zich zeer betrokken voelen bij hun vereniging. Daardoor is het mogelijk de vereniging optimaal te laten draaien. Fortuna/Delta Logistiek  beschikt over een eigen sporthal die beheert wordt door stichting met een eigen stichtingsbestuur.

Wij zoeken
Wij zoeken een enthousiaste voorzitter die graag op hoofdlijnen stuurt en de vele mensen binnen de vereniging kan verbinden. Je  bent vanuit jouw rol goed in staat de vrijwilligers optimaal te laten functioneren Je houdt feeling met de commissies om toe te zien op de uitvoering van het verenigingsbeleid.

Als voorzitter zet je de reeds ingezette beleidslijn voort en bouw je deze uit. Je durft in collegiaal overleg met overige bestuursleden keuzes te maken, bewaakt de voortgang en de kwaliteit van de bestuurlijke onderwerpen.

Als voorzitter heb je affiniteit met ondernemen en besturen. Het strak opvolgen van processen binnen het bestuur en de commissies is een vereiste.

Je zorgt voor een goede in- en externe vertegenwoordiging, zoals naar het KNKV, de Gemeente Delft, andere (sport-)verenigingen, huurders en sponsoren.

Je bent in staat de belangen van een ieder bespreekbaar te maken en daarin een gezamenlijk gedragen besluit te formuleren. Als voorzitter ben je het boegbeeld van Fortuna/Delta Logistiek. Je bent zichtbaar en aanspreekbaar op momenten die er voor de vereniging toe doen. Je hebt affiniteit  met Top- en Breedtesport.

Functie-eisen

 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Affiniteit met besturen en management
 • Affiniteit met (top)korfbal
 • Affiniteit met het beheer van gelden
 • In staat zowel intern als extern de organisatie te vertegenwoordigen en de vastgestelde beleidsvisie uit te dragen
 • Leiding kunnen geven
 • Conformeren aan het beleid en de visie van de vereniging
 • Goede omgang met vrijwilligers en werknemers
 • VOG-verklaring
 • Kennis van de historie van de vereniging. Binding met alle geledingen binnen de vereniging.

Competenties

 • Flexibele instelling en stressbestendig
 • Strak op processen, acties en voortgangsbewaking
 • Representatief
 • Besluitvaardig
 • Inlevingsvermogen

Wij bieden

Een uitdagende rol in een ambitieuze vereniging. De mogelijkheid tot zelfontplooiing en het werken in een leuk en enthousiast bestuursteam.

Een goed georganiseerde verenigingstructuur die op veel fronten toonaangevend is in de korfbalwereld.

Solliciteren
Heb je interesse, stuur dan een mail, eventueel vergezeld van een cv, naar secretaris@fortuna-korfbal.nl. Het is natuurlijk ook mogelijk om eerst meer informatie op te vragen of een oriënterend gesprek aan te gaan. Hiervoor kun je .contact opnemen met Ed Hom, huidige voorzitter van Fortuna/Delta Logistiek. Bereikbaar via e-mailadres voorzitter@fortuna-korfbal.nl

Share This