Een boeiende wedstrijd en een nieuwe all-time topscorer!

Voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar reisde Fortuna/Delta Logistiek op de zondag af naar Amsterdam om het op te nemen tegen AKC Blauw-Wit. De Amsterdammers verloren vorige week nipt van KCC (21-20) en Fortuna versloeg in een matige wedstrijd Unitas/Perspectief.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Mick Snel nog 3 doelpunten nodig om all-time topscorer van de Kenonz Korfbal League te worden. Hij neemt dan het stokje over van de al gestopte Mark Broere die 1465 treffers maakten op het hoogste niveau.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg, Thijs Rodenburg opende de score en snel daarna bracht Mandy Koelman met een doorloopbal haar ploeg op een 2-0 voorsprong. Rodenburg begon in de basis op de plek van Randell van de Steen die met het Surinaams team deelneemt aan de Pan American Games 2022 in Argentinië. Een lichtpuntje aan de kant van Fortuna was Fleur Hoek die na een aantal weken blessureleed weer in de basis startte. Hoek liet zich gelijk gelden door de eerste twee goals van Fortuna te maken (2-2). In de beginfase hadden beide teams moeite met scoren tot Daan Preuninger met twee goals het eerste gaatje sloeg (4-6). Nik van der Steen maakte de 4-7 waarna Mike van der Reep van ver de 5-7 binnenschoot. Frank Mostard benutte een vrije kans waarna de uitploeg via Preuninger en Hoek de voorsprong weer uitbreidde naar vier. Blauw-Wit sloot echter vlak voor rust via goals van Van der Reep, Rodenburg en Jordi van Elburg weer knap aan (10-11). Jessica lokhorst bepaalde met haar eerste goal de ruststand, 10-12.

De eerste treffer van de tweede helft kwam uit handen van Mick Snel die daarmee nog 2 doelpunten verwijderd was van de titel all-time topscorer. Via goals van Lokhorst en Van der Steen kwam Fortuna op een comfortabele voorsprong (10-15). Het verschil bleef schommelen tussen de vier en vijf goals in het voordeel van Fortuna totdat Mostard en Koelman met twee afstandschoten het verschil terugbrachten tot twee (16-18). Met nog 15 minuten te spelen was daar dan het moment van de wedstrijd, Mick Snel scoorde zijn derde van de middag en verbrak daarmee het oude record van 1465 doelpunten in de Korfbal League. In het resterende kwartier van de wedstrijd werd het niet meer écht spannend. De Amsterdammers kwamen nog tot twee verschil maar slaagde er niet in de aansluitingstreffer te maken waardoor de regerend landskampioen niet meer in gevaar kwam. Snel kreeg zijn welverdiende publiekswissel en Preuninger maakte de laatste treffer van de middag, eindstand: 23-26.

Al met al een boeiende wedstrijd die nooit écht spannend werd. Na het verlies van PKC/Vertom afgelopen zaterdag deelt Fortuna nu de koppositie met DVO/Transus en PKC (allen 9 punten). Fortuna blijft ongeslagen en treft de eerstvolgende wedstrijd DVO in eigen huis op 14 januari in het nieuwe jaar.