Een echte overwinning voor Fortuna/Delta Logistiek B2

Waar we het vorige week nog hadden over de morele overwinning die we behaalden door het erg goed te doen tegen Valto B1, haalde Fortuna/Delta Logistiek B2 gisteren “echte punten” binnen door Achilles B1 met 12-11 te verslaan.

Eerder op de dag kwam nog het slechte nieuws dat Refleks B1, de enige ploeg die we op de ranglijst mogelijk nog kunnen achterhalen, met 13-13 gelijk gespeeld had tegen Valto B1. Dit was natuurlijk een stevige tegenvaller omdat daarmee het verschil op de ranglijst was opgelopen naar 3 punten. Sowieso moeten we dan winnen van Refleks B1, wat gezien hun goede uitslagen zeker geen vanzelfsprekendheid is, en dan moet er ook nog gestunt gaan worden tegen één van de andere ploegen.

Maar goed…. niet getreurd. Zelf zo goed mogelijk spelen en dan zien we wel waar het schip strandt. Achilles B1 behaalde de laatste weken goede uitslagen. Nipte nederlagen tegen de hoger geplaatste ploegen en ruime winst op Refleks B1. Uit verloren we van deze ploeg met 16-7, omdat we toen in de tweede helft aanvallend niet meer goed samen speelden en iedereen voor zijn eigen kans ging. Dat moest vandaag beter. Dan hadden we mogelijk een kansje.

Het begin van de wedstrijd ging zeer voortvarend. Martijn promoveerde van zijn eerste 4 schoten er 2 tot een treffer (2-0 voor). En ook het tweede aanvalsvak kwam tot goede kansen. Lars Nennie en Evelijn (mooie wegtrekbal) waren trefzeker en daarmee stond er een fraaie 4-0 voorsprong op het bord na ongeveer 10 minuten spelen. De irritatie bij Achilles B1 begon al iets toe te nemen, omdat ze moeite hadden met onze verdedigende druk. Wel was daar de 4-1 maar het terugzakken van de heren van Achilles werd door Olaf netjes van afstand afgestraft (5-1).

Vier punten voor en nog minder dan 10 minuten tot de rust. Dit was een weelde dat we het hele zaalseizoen nog niet hebben gehad. Wel zakte de verdedigende discipline wat weg. Een paar keer raakten we onnodig een insnij kwijt waardoor de dames van Achilles tot doorloopballen konden komen (5-4). We wankelden, maar een strafworp gaf ons weer wat lucht (6-4). Toch bleef Achilles B1 hun sterke aanvallende meiden zoeken en hiermee hadden ze succes want een afstandsschot en een doorloopbal bracht vlak voor rust voor het eerst een gelijke stand op het bord (6-6). In de laatste minuut was het echter Martijn die met een mooie doorloopbal er alsnog voor zorgde dat we met een voorsprong gingen rusten (7-6).

Prima eerste helft met zeker in het begin van de wedstrijd uitstekende aanvallen. Wel nam de verdedigende druk van Achilles B1 toe en kregen we meer moeite om tot goede kansen te komen, maar een paar keer straften we dit ook goed af. Kortom, we voelden in de rust wel dat een stuntje er in zat. Direct na de rust Esther in de verdediging ingebracht om het aanvallende gevaar van de Achilles-dames te bezweren. Telkens hielden we de voorsprong. 8-6 en 10-8 (mooi afstandsschot van Myrthe) maar even zoveel keren kwam Achilles vrij snel weer terug tot op 1 punt. Achilles B1 bracht een lange heer in om in de aanval te gaan rebounden tegen Olaf. De tactische tegenzet was het inbrengen van Dylan uit de B3 die met zijn fysiek direct een paar ballen eruit plukte waardoor Achilles B1 tot veel minder schoten kwam.

Eigenlijk was het wachten op de definitieve nekslag maar naarmate het einde dichterbij kwam, sloeg ook bij de B2 de spanning toe. Mooie kansen van Esther en Lars van Peij gingen net mis, schoten ketsten uit de mand…. het zat eventjes niet mee en Achilles B1 kon terugkomen tot 11-11. Zou het dan alsnog fout gaan? Nee dat ging het niet. Achilles B1 ging vol over de dames aanvallen maar Chloë en Esther hielden de deur uitstekend gesloten en dwongen de Achilles-dames tot schoten van veel te ver. Het was uiteindelijk Lars Nennie die met één van zijn karakteristieke afstandsschoten de voorsprong weer op het bord bracht (12-11). Nog drie zenuwslopende minuten moesten we de verdediging dicht timmeren en dat lukte!!

Grote blijdschap bij iedereen. Echt een teamprestatie waar iedereen een grote bijdrage aan heeft geleverd.

Chloë – super staan te verdedigen tegen een goede aanvallende dame en nuttig werk gedaan rond de korf
Sophie – had het verdedigend moeilijk maar zeer goed gespeeld in de aanval. Gaat steeds meer en beter schieten!
Myrthe – gooide weer ouderwets de beuk er in en maakte een heel belangrijk afstandsschot
Evelijn – mooie wegtrek gescoord. Kreeg het in de tweede helft fysiek wel wat moeilijker maar nuttig rond de korf.
Esther – prima 1:1 staan te verdedigen en nog een belangrijke goal gemaakt
Lars N – weer lekker lopen sleuren in de aanval en natuurlijk maker van de winnende goal
Olaf – speelde een prima pot. Gewisseld om onze verdedigende rebound te versterken maar gaat super vooruit
Martijn – haalt aanvallend uitstekende schotpercentages en gisteren ook verdedigend nauwelijks fouten gemaakt.
Lars v P – koel op de strafworpstip en verdedigend echt super gedaan. Druk gegeven en toch ballen eruit halen.
Dylan – nuttige invalbeurt met zijn rebounds. Fanatieke kerel die zijn fysiek slim gebruikt. Prima gedaan!!
Lars v Z – helaas geblesseerd!! Laten we hopen dat hij er weer snel bij is want zijn goals kunnen we niet missen.

Met andere woorden: de coaches zijn zeer tevreden. Over twee weken wacht Refleks B1. Dat zal heel moeilijk worden om daar te winnen want ook die ploeg doet het de laatste weken uitstekend. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken! Wordt hopelijk positief vervolgd.