Een gelijkspel in Papendrecht: een gewonnen of verloren punt?

Al in de 3e speelronde van de Kenonz Korfbal Leauge stond de kraker PKC/Vertom – Fortuna/Delta Logistiek op de planning. De twee ploegen troffen elkaar al in de voorbereiding van het seizoen tijdens de finale van het Theo Korporaal Korfbal Spektakel in Delft. Deze wedstrijd werd na een verlenging gewonnen door de club uit Papendrecht (25-27).

Fortuna beet via Nik van der Steen het spits af, waarna Laurens Leeuwenhoek zijn vrije bal benutte om de stand gelijk te trekken. Een vermakelijke beginfase werd gevolgd door 2 goals van Leeuwenhoek, die in de eerste helft “buitenaards” was, aldus Ard Korporaal. Na eenvoudige goals van Sanne van der Werff en Richard kunst werd het eerste gat geslagen (9-3).

Echter werd aan de hand van Nik van der Steen, Daan Preuninger en Jessica Lokhorst het gat teruggebracht tot drie doelpunten. De ploeg uit Papendrecht reageerde snel en breidde haar voorsprong weer uit naar zes, waarna Fortuna in de achtervolging moest. Het slotakkoord van de eerste helft kwam uit handen van Preuninger, waarmee PKC met een comfortabele voorsprong (13-8) de rust in ging.

De Papendrechtse grootmacht startte scherp aan de eerste helft en had er binnen een minuut al twee ballen in liggen (15-9). Via Preuninger werd het verschil weer teruggebracht naar vijf en nadat ook Renee van Ginkel haar eerste doelpunt maakte zat de landskampioen weer helemaal in de wedstrijd. Nadat Jelmer Jonker de 16-11 binnenschoot beloonde Joren van Nieuwenhuijzen zijn goede wedstrijd met zijn vierde goal. De ploeg uit Delft drukte door met 2 afstandsschoten van Preuninger waarna het gat nog maar twee doelpunten was.

In de laatste fase van de wedstrijd waren de goals schaars, nadat Nienke Hintzbergen de 17-14 binnenschoot kwam daar dan ook de eerste van Celeste Split met nog 11 minuten op de klok. Na een lange doelpuntloze periode met veel éénschotsaanvallen van beide ploegen brak de slotfase van de wedstrijd aan. Van der Steen schoot met nog 4 minuten te spelen de aansluitingstreffer binnen en zorgde voor een paar spannende laatste minuten.

Een matig aanvallend PKC in de tweede helft, slaagde er niet in de voorsprong weer uit te breidde naar 2 doelpunten. Met nog 13 seconden op de klok schoot Nik van der Steen de gelijkmaker binnen, zodat Fortuna nog een punt aan de wedstrijd overhield. PKC had nog ongeveer 10 seconden om de punten in huis te houden maar slaagde daar niet in.

Fortuna speelde “mak” in de eerste helft zoals Joren van Nieuwenhuijzen na afloop vertelde, maar kreeg het in de tweede helft beter op de rit. De Papendrechtse formatie startte goed, maar wist in de laatste 20 minuten van de wedstrijd nog maar 1 keer te scoren.

Al met al geen doelpuntrijke wedstrijd maar wel een erg spannende zo aan het begin van het seizoen. Volgende week zaterdag ontvangt Fortuna/Delta Logistiek DOS’46 in eigen huis.