Eenvoudige middag levert plek in winnaarspoule op

Fortuna/Delta Logistiek heeft zich zondagmiddag weten te plaatsen voor de winnaarspoule van de Korfbal League. De Delftenaren versloegen Blauw-Wit in Amsterdam eenvoudig met 12-27. Man van de middag was zonder meer Nik van der Steen die 11 velddoelpunten wist te noteren.

Zonder Daan Preuninger, Harjan Visscher, Fleur Hoek en Roos van Groen in de basis opende Celeste Split zondagmiddag met een afstandsschot het bal, vrij vlot gepareerd door een afstandsschot van Randell van der Steen. Tot 3-3 wist de Amsterdamse ploeg het spoor van Fortuna/Delta Logistiek te volgen, waarna het verzet eigenlijk al snel was gebroken.

De Amsterdammers, die in de heenronde nog dapper weerstand boden, beleefden een offday, mede dankzij het reboundende overwicht van de Delftenaren. En wanneer Fortuna/Delta Logistiek oppermachtig is onder de korf, dan is Nik van der Steen op zijn best.

De spits van beroep kon blijven herhalen en wist dat ook nog eens in doelpunten om te zetten. Maar liefst 39 keer kon hij aanleggen tegen Blauw-Wit, maar dat deed hij wel met een ongekend hoog percentage. Zelfs zonder strafworpen en vrije ballen zou de vlugge aanvaller uitkomen op elf doelpunten.

In het andere vak werden de doelpunten meer verdeeld, Celeste Split, Thomas Reijgersberg scoorden voor rust hun beide doelpunten, terwijl ook Jessica Lokhorst en Joren van Nieuwenhuijzen een bijdrage leverden aan de 5-12 ruststand.

Na rust liet Van Nieuwenhuijzen tevens zien waarom hij in de basisacht van Fortuna/Delta Logistiek mocht starten. De voormalig jeugdinternational noteerde uiteindelijk uit twaalf pogingen vijf doelpunten, een zeer hoog gemiddelde.

In een wedstrijd die amper een wedstrijd werd, kon Fortuna/Delta Logistiek daarom freewheelend haar kampioenspouleplek veiligstellen. De eindstand: 12-27 sprak boekdelen.