Afgelopen zondag is Fortuna/Delta Logistiek in Amsterdam tegen de eerste nederlaag van het zaalseizoen aangelopen. In een wedstrijd waarin het aan de kant van de Delftenaren allemaal net niet goed genoeg was, ging de ploeg van Barry Schep er verdiend met de punten vandoor. Het werd uiteindelijk 24-20.

Marcel Segaar was vanwege een blessure niet inzetbaar. De eerste aanval werd gevormd door Fleur Hoek, Jessica Lokhorst, Joren van Nieuwenhuijzen en Daan Preuninger. In het verdedigingsvak begonnen Roos van Groen, Mirjam Maltha, Nik van der Steen en Thomas Reijgersberg. Eva van der Zon en Tim Heemskerk startten vanaf de bank. Sanne Alsem speelde een hele wedstrijd in het reserveteam.

Blauw Wit schoot uit de startblokken en pakte direct een 3-0 voorsprong. Bij een 9-5 tussenstand werd Eva van der Zon in het veld gebracht om Fleur Hoek op die manier naar het andere vak te brengen. De niet volledig fitte Roos van Groen werd naar de kant gehaald. Fortuna/Delta Logistiek kwam vervolgens terug tot 9-9, maar keek niet veel later alweer tegen een 13-9 achterstand aan.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Tim Heemskerk werd aanvallend een aantal keren ingebracht om voor extra dreiging te zorgen. Dit resulteerde vooral in goals van Nik van der Steen. Met nog een minuut of tien op de klok was de stand lange tijd 19-17. Fortuna/Delta Logistiek verzuimde de aansluitingstreffer te maken waardoor Blauw Wit vervolgens uitliep naar 23-18 en de wedstrijd eenvoudig kon uitspelen.

Ard Korporaal sprak na de wedstrijd van een terechte nederlaag. “Het was vandaag allemaal net niet goed genoeg. Hier moeten we van leren. We hebben een hartstikke goede ploeg en als wij onze zaken zelf op orde hebben dan kunnen we van iedereen winnen.”

Geen enkele reden tot paniek dus in Delft. Komend weekend neemt Fortuna/Delta Logistiek het in Koog aan de Zaan op tegen KZ. Beide ploegen staan na drie speelronden op vier punten. Met de wedstrijd van afgelopen weekend in het achterhoofd zullen de Delftenaren vooral revanche op zichzelf willen nemen.

Share This