Einde van een bewogen seizoen – update van het bestuur (4)

We hebben het seizoen op een mooie manier kunnen afronden. De D1 heeft een eervolle vijfde plaats behaald op het NK in Vleuten en de B1 heeft in Driebergen oppermachtig het Nederlands Kampioenschap behaald. En op de zondag sloten we af met een fantastisch kamp getuige de film die aan alle ouders werd getoond bij terugkomst. Als voorzitter ben ik trots op dergelijke resultaten; op sportief vlak, maar bovenal op sociaal vlak, dat maakt Fortuna/Delta Logistiek een mooie vereniging.

En over vereniging gesproken. Wij zijn een organisatie bestaande uit en gebouwd op  vrijwilligers. Wij kennen, op de trainers van de selecties na, geen betaalde functies. Iedereen die wat doet voor onze vereniging, doet dit naast zijn of haar baan en geheel belangeloos. Waarom begin ik hier nu over?

Dit heeft te maken met de teamindeling die afgelopen week bekend is gemaakt. Persoonlijk weet ik dat deze indeling met de grootste zorg tot stand is gekomen, vele avonden is er vergaderd wie er in welk team geplaatst gaat worden en waarom. En de uitkomst van dit proces zorgt soms ook voor teleurstellingen, bij kinderen of bij ouders. En het bespreken  van de mogelijk teleurstellende uitkomst staat iedereen vrij. Wat ik wel aan iedereen wil vragen is dat men dan in ogenschouw wil nemen dat Fortuna een vereniging is en geen bedrijf. Contributie betalen we om deel uit te maken van de vereniging en om de standaardkosten te kunnen voldoen aan de bond en voor bijvoorbeeld het huren van zalen en kopen van het benodigde materiaal. En dat we dus te maken hebben met vrijwilligers die hun taak uitvoeren met als uitgangspunt om iedereen een fantastisch nieuw seizoen te laten beleven. De afgelopen dagen is er een hoop mailverkeer geweest over het waarom van de indelingen. En soms is de toonzetting van dit mailverkeer niet van dien aard dat het onze vrijwilligers stimuleert om verder te gaan en dat gaat mijns inziens te ver. Nogmaals, teleurgesteld zijn mag zeker, maar denk nog eens na over de manier waarop je wil communiceren (is mail wel het juiste medium?); we kunnen het alleen met elkaar doen en Fortuna draait en bestaat bij de gratie van haar vrijwilligers.

Dat gezegd hebbende is een andere groep vrijwilligers druk bezig met de seizoenopening. We willen hier een leuke middag van maken waar de jeugd en de selectie met elkaar het nieuwe seizoen gaan aftrappen. Gezien alle planningen van de selectie en de jeugd gaat dit festijn plaatsvinden op zondag 28 augustus. Hierover is recent gecommuniceerd, dus schrijf deze datum vast met pen in de agenda’s.

Het was een bewogen seizoen: een veelbelovende start van het veld, alles stilgelegd door Corona, in nog geen drie maanden een zaalcompetitie gespeeld, Fortuna/Delta Logistiek 1 en 2 Nederlands Kampioen, weer kunnen feesten met elkaar in de kantine en mooie resultaten bij de jeugd met de D1 en B1, en dan natuurlijk een weergaloos kamp. En ondertussen zijn we ook druk met het bouwen van de tweede sporthal en de komst van DAS.

Namens het bestuur wil ik alle vrijwilligers, spelers en ouders bedanken voor dit seizoen en wens iedereen een geweldige vakantie toe en hoop jullie allemaal weer langs de lijnen te mogen begroeten, te beginnen op de 28e!

Namens het bestuur,

Jan Jaap van Leusden
Voorzitter

Lees meer nieuws