EK U19 Titel voor Chelsea, Roos & Seth!

Fortunezen Chelsea Mooi, Roos Hom en Seth Roeleven zijn vandaag Europees Kampioen U19 geworden in het Catalaanse Vilanova.

In een gezellig volle sporthal was Oranje de Belgen de baas met 14-8. De Belgen hadden net als Nederland de poulefase en de halve finale vrij gemakkelijk doorstaan. Maar nu ging het er dan echt om in de finale. De Belgen hadden een geweldige start en namen met 2-4 de leiding in het eerste kwart. Oranje knokte zich terug tot 6-6, maar in de slotfase wisten de Belgen toch met 6-7 voorsprong de rust in te gaan.

Het derde kwart was vooral veel strijd, maar weinig goals: 8-8. Pas in het vierde kwart wist Oranje makkelijker te scoren en konden de Belgen het niet meer bijbenen. Oranje liep uit naar 12-8 en eindigde de wedstrijd met een 14-8 winst.

Chelsea speelde aanvallend en verdedigend sterk. Seth wist de Belgische topscorer Mathieu Thysman op nul te houden. Roos heeft het toernooi afgesloten als topscorer bij de vrouwen.

Fortuna feliciteert Chelsea, Roos en Seth met het winnen van het EK U19!