Voor Fortuna/Delta Logistiek D1 stond er vandaag een erg belangrijk duel op de agenda. De thuiswedstrijd tegen Albatros D1. In de uitwedstrijd was deze ploeg overtuigend verslagen met 9-15. Maar dat was in de eerste wedstrijd van dit zaalseizoen en daarna liet onze D1 een paar onnodige steekjes vallen.

Gelijke spelen tegen Oranje Wit D1 en Maassluis D1 zorgden ervoor dat we in de achtervolging moesten. De laatste weken werd er van de mindere goden in de poule overtuigend gewonnen. En nu dus de kraker tegen het op de tweede plaats staande Albatros. De Zwijndrechters kwamen op die plek door vorige week in Dordrecht met 5-15 van (toen nog) koploper Oranje Wit D1 te winnen. Een overwinning die diepe indruk maakte in het Delftse.

Deze week ging het op school dan ook over niets anders dan de clash tegen Albatros D1. En dat is natuurlijk terecht. Met de hoofdsteden van alle provincies en met werkwoord vervoegingen valt geen droog brood te verdienen. En iedereen weet dat je over 10 jaar met korfbal wel een goed belegde boterham kunt binnen slepen.

Enfin. Een overwinning zou een gaatje van 3 punten betekenen.
Waar in andere wedstrijden de spanning onze D1-toppers nog wel eens leek te verlammen, schoot de rood/witte brigade nu furieus uit de start blokken. Direct een 2-0 voorsprong door twee treffers van Merijn. Dat is altijd lekker. Tot 6-4 kon Albatros nog enigszins in de buurt blijven maar toen ging het gas er pas echt op. De ene mooie aanval na de andere rolde richting de korf van Albatros en trof ook regelmatig doel. Via 9-5 werd het 11-5 bij rust. Maar liefst 11 treffers in 1 helft!! Dat is erg lekker en geeft veel zelfvertrouwen.

Tot 13-7 ging het ook in de tweede helft van een leien dakje. Daarna verslapte de concentratie echter iets en kon Albratros terugkomen tot 13-10. We gingen dit toch niet meer uit handen geven?? Nee, natuurlijk niet. Een schot van Merijn betekende 14-10 en nadat Lucas een strafworp forceerde (keurig benut door Brad) en Noek via een doorloopbal de 16-10 aantekende was de wedstrijd gespeeld.

De koortsige Chelsea werd nog vervangen door Roos en in de slotfase werd het via de sterk spelende Merijn en een doorloopbal van Milan 18-10. Een schitterende uitslag en toen ook nog het nieuws binnen kwam dat Oranje Wit D1 had verloren, was het feest helemaal compleet. Fortuna/Delta Logistiek D1 staat fier aan kop met drie wedstrijdpunten voorsprong op Oranje Wit D1 en Albatros D1. We scoren veruit de meeste goals in de poule maar krijgen er ook wel erg veel tegen. Het verdedigende aspect valt nog veel winst te behalen maar uw correspondent heeft dit weekend meerdere Fortuna-ploegen gezien waar dit voor geldt.

Stiekem gebruikten een aantal ouders na afloop al het verboden N-woord (NK). Maar goed, daarvoor is het nog iets te vroeg. Winst volgende week in Dordrecht zou wel betekenen dat, met dan ook nog een beter onderling resultaat op zowel Albatros als Oranje Wit, het eigenlijk niet meer fout kan. Maar laten we de bekende huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.

Fortuna/Delta Logistiek D1 naar het NK in Wolvega?? Het zou zo maar kunnen gaan gebeuren. Deze week weer lekker trainen en dan proberen de lijn van deze week voort te zetten. Succes!!

 

 

 

 

Share This