Fijne feestdagen gewenst!

Namens het bestuur wensen we al onze leden, ouders van leden, trouwe supporters, sponsors, vrijwilligers en iedereen die Fortuna een warm hart toedraagt, hele fijne kerstdagen toe en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Dat we ook in 2024 samen met plezier en in goede gezondheid mooie prestaties mogen leveren, zowel binnen als buiten de lijnen.

We willen jullie uitnodigen om hier samen met ons nog even terug te blikken op een aantal mooie momenten van 2023 en heel kort vooruit te kijken naar het komende jaar. 

Terugblik op 2023

Het einde van 2023 is in zicht! Een goed moment om even stil te staan bij de dingen die we dit jaar als vereniging met elkaar hebben bereikt. Hierbij een kleine greep uit de zaken waar we als bestuur van Fortuna enorm trots op zijn:

IKF Korfball Champions League Finals⚽

In februari heeft Fortuna in samenwerking met de IKF en het KNKV dit tweedaagse Europacup-evenement georganiseerd. Ons vlaggenschip behaalde uiteindelijk de tweede plaats. Dit evenement werd mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet en dat is iets waar we met trots op terugkijken!

Kampioenschappen in de top en breedtesport🏆

Ook dit jaar zijn er weer veel kampioenschappen behaald, van landskampioenen Fortuna 2 en de B1 tot Nederlandse Kampioenen van de 1e-klassers B2 en C2, en de kampioenen C1 (die ook de play-offs haalden op het veld), C3, C4, D3, D4, F1, F3, F4, F5 en 5 en 6. Ons vlaggenschip behaalde na de zaal ook op het veld de play-off en kwam daar tot de finale, en de A1 behaalde in de zaal de play-offs. We doen het dus goed in de top én in de breedte!

Jeugdkamp🤸‍♀️

Het kamp is ieder jaar één groot feest, maar dit jaar was het dat letterlijk met het thema Feestdagen! Met ongeveer 200 Fortunezen hebben we Carnaval, Koningsdag, Pasen, Kerst en zelfs Oud & Nieuw gevierd. Iedereen bedankt voor dit super leuke feestje! 28/29/30 juni 2024 is het volgende kamp!🎉

Nieuw terras💥

Een groep vrijwilligers heeft dit jaar het terras een upgrade gegeven, met een prachtig resultaat: er zijn bijvoorbeeld nieuwe picknicktafels en terrasstoelen geplaatst, de tafeltjes hebben een opknapbeurt gekregen en de nieuwe plantenbakken zijn door onze eigen plantenspecialist prachtig gevuld. 

Europese en Wereldkampioenen🥇

Er waren weer aardig wat Fortuna-talenten geselecteerd voor de RTC-teams en er zijn zelfs spelers Europees kampioen en Wereldkampioen geworden. In april werden Merijn en Sascha wereldkampioen met Oranje U19 en in juli behaalden Jalou, Isa, Twan en Justin het Europese kampioenschap U15 met coaches Thomas, Rick en Punyapat. Ook in juli werd Oranje U21 met onze selectiespelers Kay, Wouter en Fabiënne Europees kampioen. En in oktober hebben Daan, Fleur en Jessica van ons vlaggenschip de wereldtitel binnen gesleept! Op datzelfde WK mocht Ferdinand aan de slag als commentator/presentator. Allemaal topprestaties!

Leuke verbindende evenementen
🎞🎉

De evenementencommissie heeft de agenda gevuld met leuke activiteiten voor jong en oud, van de seizoensopening tot de pietenbingo, een filmmiddag en verschillende feesten. Ook door de teams werden er tal van leuke evenementen georganiseerd, zoals een lasergamedag, familiedag, hemelvaartsdag met verse pizza’s en een pubquiz. Ook werden er allerlei acties op touw gezet, zoals een tennisballenactie, een sponsor-schietactie, er werden paasontbijtjes verkocht en er werden Fortunahoedjes verkocht. Kortom: enorm veel leden hebben de handen uit de mouwen gestoken om leuke activiteiten te organiseren en de betrokkenheid bij de club te verhogen. Dat is iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn!

TKKS ⚽

Dit jaar vond alweer de 26e editie van het Theo Korporaal Korfbal Spektakel plaats, met aansluitend een spetterend feest. Voor de selectie is het TKKS een mooie voorbereiding op het Korfbal League-seizoen en we zijn trots dat we dankzij de TKKS-organisatie en alle vrijwilligers eromheen elk jaar weer zo’n mooi evenement kunnen neerzetten.

Jubilea ❤🤍

Aan het begin van het jaar vierde het G-team van Fortuna het 5-jarige jubileum 🎉 met onder andere een leuke clinic van de selectie. Dat was dus een groot feest! Ook onder onze leden waren er vijf jubilarissen: Mike, Ylon, Geertje, Sem en Dennis vierden hun 25-jarige jubileum. Mooie mijlpalen waar we enorm blij mee zijn!

En de tomeloze inzet van onze vrijwilligers!

Dit jaar ontvingen Dylan en Omar Roy certificaten van erkenning voor hun uitzonderlijke inzet en Joost werd benoemd tot lid van verdienste als dank voor zijn jarenlange toewijding.

Om een sportvereniging draaiende te houden, verzetten heel veel mensen enorme bergen werk. Sommige zaken die gebeuren zijn voor iedereen zichtbaar, andere taken worden door onze vrijwilligers uitgevoerd zonder dat de meesten van ons daar iets van merken. Maar allemaal zijn ze enorm belangrijk.

We hebben nog steeds een aantal vacatures waar we dringend invulling voor zoeken, maar tegelijkertijd zijn we enorm blij met het grote aantal vrijwilligers dat zich al jarenlang tomeloos inzet voor Fortuna en met de vele nieuwe vrijwilligers die zich in het afgelopen jaar hebben aangemeld om ook structureel iets voor de vereniging te gaan doen.

Dus voor al onze vrijwilligers die ons dit jaar hebben geholpen: enorm bedankt!

Vooruitblik op 2024

We bouwen verder aan onze vereniging, aan de organisatie met nieuwe vrijwilligers, aan het complex met nieuwe upgrades wat betreft onze faciliteiten en aan onze korfbalvaardigheden met extra trainingen voor onze jeugd. Niet alles vertaalt zich direct uit in resultaat, maar het feit dat deze onderwerpen aandacht krijgen, is een eerste stap voorwaarts.

Ook zullen we tijd en energie steken in de samenwerking met de Stichting, het ROC, DAS, het COA en natuurlijk de gemeente.

Voor de komende jaren is groei een belangrijk thema. Komend jaar organiseren wij bij Fortuna het schoolkorfbaltoernooi voor alle basisscholen in Delft en werken we samen met DES en Excelsior om onze Kangoeroes onder de aandacht te brengen.

Kortom, veel plannen en initiatieven waar we ook in 2024 met veel enthousiasme en plezier aan werken. Wil je meedoen, laat je dan horen, want met elkaar is het leuker om onze doelen te realiseren! 

Langs deze weg willen wij nogmaals alle vrijwilligers bedanken voor jullie inzet voor Fortuna in het afgelopen jaar. Wij hopen dat jullie ook komend jaar weer verder aan onze club willen bijdragen.

Als bestuur wensen wij iedereen een heel mooi en bovenal gezond 2024 toe.

Geniet van de laatste dagen van 2023 en tot in het nieuwe jaar!

Het bestuur

Lees meer nieuws