FKS 2016: Voorportaal voor toptalent

 

Met PKC/SWKGroep, Blauw-Wit en DOS’46 en natuurlijk gastvrouw Fortuna/Delta Logistiek heeft het Fortuna/Delta Logistiek Korfbal Spektakel weer een prachtig deelnemersveld weten te realiseren. In het weekend van 11 en 12 november wordt u vier wedstrijden lang getrakteerd op topkorfbal. Blok het weekend in uw agenda, zeg alle al toegezegde afspraken af. De glorieuze weg naar de Ziggo Dome begint ook dit jaar weer in Delft.

Elk jaar rijst de vraag; Dat PKC/SWKGroep kan toch nooit sterker worden dan het nu al is? En elk jaar is het antwoord; jawel. Ook dit jaar zien we de Papendrechtse strijders weer op het hoofdpodium in Delft verschijnen. Met Belgisch coach Detlef Elewaut als opvolger van Ben Crum als eindverantwoordelijke, is het de veldcompetitie inmiddels zeer voortvarend begonnen. Met Nick Janssens en Maaike Steenbergen als in het oog springende versterkingen, is PKC nu al klaar voor de finale in de Ziggo Dome. Maar is Suzanne Struik er ook bij? De routinier is geblesseerd aan haar schouder en mist het EK en zal waarschijnlijk ook de Korfbal League in 2016 missen. Haar zullen we in het weekend van 11 en 12 november enkel als toeschouwer mogen aanschouwen.

Overigens kan het voor Maaike Steenbergen een bijzondere ontmoeting worden. Een confrontatie met haar oud-ploeggenoten van DOS’46 lonkt. De eerste keer. De oefenwedstrijd van Oranje tegen de Nijeveners liep in het water. DOS’46 zal Steenbergen echter snel willen doen laten vergeten en mikt stiekem op de strijd om plek vier. Met een zeer talentvolle groep heeft Daniël Hulzebosch misschien een klein beetje geluk nodig om de play-offs te bereiken. Een goede voorbereiding kan misschien net dat steuntje in de rug zijn. Met Jelmer Jonker als meest aansprekende naam, heeft DOS’46 een gedreven schutter in huis. Maar dat geldt ook voor jeugdinternational Harjan Visscher, die al vele jaren nadrukkelijk op de deur klopt van de top van Nederland, die zich in Delft ongetwijfeld wil laten zien. En dan hebben we nog de terugkeer op het hoogste niveau van Samantha Schorn. Kan de ex-international Steenbergen doen vergeten? Haar rentree in de Korfbal League begint in Delft.

Over rentrees gesproken. Het coachend duo van Blauw-Wit is voor geen enkele Fortunees onbekend. Voormalig publieksfavoriet Barry Schep leidt momenteel het Amsterdamse vlaggenschip samen met oud-Fortunees Jennifer Tromp. Tromp verliet OVVO/De Kroon en dook, samen met de Maarssense revelatie Jeffrey Huibers, op bij Blauw-Wit. Een rentree in Delft en in de Korfbal League. Met in het achterhoofd dat landskampioen TOP/Quoratio twee basisspelers zag vertrekken en de selectie van de Amsterdammers van een kwaliteitsinjectie werd voorzien, is een finaleplaats wellicht helemaal niet onrealistisch. In Delft zal de ploeg van Schep en Tromp de puntjes op de i willen zetten voor een succesvol Korfbal League-seizoen waarbij de breedte van de selectie weleens de doorslag kan geven. Kim Cocu is definitief terug, talent Marloes Frieswijk kwam en ook talent Randell van der Steen komt steeds nadrukkelijker in beeld bij de hoodcoaches. Gebruiken ze het FKS 2016 om de definitieve opstelling te bepalen? En kunnen ze PKC in de voorbereiding al bij benen?

Over talenten gesproken. Daar barst het momenteel van in de selectie van Ard Korporaal en Joost Preuninger. Fortuna/Delta Logistiek zal niet enkel als gastvrouw fungeren in het FKS-weekend. Het zal haar eigen aanhang direct willen laten zien wat het doel wordt voor het komende seizoen. Hoewel de kenners Fortuna/Delta Logistiek niet direct als kanshebber voor de play-offs zullen opschrijven, gaan de heren en dames van Korporaal en Preuninger wel degelijk voor de Ziggo Dome. Met de terugkeer van Robbert van Buuren komt direct een brok ervaring binnen, maar ook Nik van der Steen weet, ondanks zijn nog jeugdige leeftijd, wat belangrijke wedstrijden zijn. Al jaren speelt de voormalig KCC’er om promotie naar de Korfbal League. En dat zijn beladen wedstrijden. In Capelle werd promotie nooit afgedwongen, waarna de ‘Grote Kleine Man’, zoals zijn bijnaam in korfballend Nederland al snel luidde, naar Fortuna vertrok. Hij gaat de strijd aan met de gebroeders Bezemer en Kaj Esser om een basisplaats in het rood-wit. En ook bij de dames lijkt nog niemand zeker van een vaste plek. Michelle van Geffen kwam over van DeetosSnel, Sophie Dijkxhoorn timmerde al jaren aan de weg in de A1 en is nu toegevoegd aan de selectie en dan hadden we al zes dames die met elkaar uitvochten wie zich basisklant mocht noemen van het vlaggenschip. Ook voor Korporaal en Preuninger zal het FKS een uitgelezen mogelijkheid zijn om de beoogde basisacht aan het werk te zien.

Kortom, bij zijn dus.

Tot de 11e en 12e.

Lees meer nieuws

2e Loterij bij KL thuiswedstrijd

Zaterdag (3 dec)  wordt er weer een loterij gehouden bij de tweede thuiswedstrijd Fortuna/Delta Logistiek – Dos’46. We gaan door, zoals je inmiddels weet, met het sparen voor de nieuwe

Lees meer »
Share This