Het is nog minder dan een maand. Op vrijdag 3 november vangt het 20e Fortuna/Delta Logistiek Korfbal Spektakel aan. We hebben een mooi programma in petto, uiteraard afgesloten met een heerlijk eindfeest. Heb jij hem al in je agenda staan? Ook dit jaar kunnen we weer van een sterk deelnemersveld genieten. PKC/SWKGroep, Blauw-Wit en Avanti kruisen degens samen met gastvrouw Fortuna/Delta Logistiek.

Een burenruzie, zo zou je het kunnen noemen, figuurlijk dan. Want de relatie tussen Avanti en ons vlaggenschip is al jaren gebroederlijk. Niet gek, want bij de ploeg uit Pijnacker spelen enkele bekende spelers voor Delftse begrippen. Rick van den Blink maakt al enkele jaren zijn status als doelpuntenmaker waar. Een status die hij ook bij Fortuna/Delta Logistiek verwierf, waarbij zijn matchwinner in Dordrecht tegen DeetosSnel nog bij veel mensen in het geheugen gegrift zal staan. Die andere bekende is natuurlijk Sijmen van den Bergh. Als kind van de club zal het voor hem sowieso een bijzonder treffen worden. In de selectie van Fortuna/Delta Logistiek zit een grote groep talenten die zich onder Van den Bergh verder heeft ontplooid. Zo blijft het korfbal een klein wereldje.

En dat geldt natuurlijk ook als we kijken naar Blauw-Wit, waar Fortuna/Delta Logistiek-icoon Barry Schep aan het roer staat. De Amsterdammers kenden een sterk vorig seizoen en willen natuurlijk meer. Maar moeten dan nog wel de puzzelstukjes op de juiste plek zien te krijgen. Schep zoekt nog naar zijn ideale achttal, nadat een aantal vaste krachten om diverse redenen momenteel niet beschikbaar zijn. Tijdens het FKS krijgt hij zijn laatste kans om voorafgaand aan het nieuwe Korfbal Leagueseizoen de puntjes op de i te zetten. Wat gaat het seizoen 2017/2018 brengen?

Die vraag zullen ze in Papendrecht ook ongetwijfeld gesteld hebben. De ploeg behoort al jaren tot de absolute favorieten voor de landstitel, maar in de slotfase van de competitie gaat het vaak mis. Na een ijzersterk seizoen waarin PKC de competitie domineerde, ging het in de play-offs tegen Blauw-Wit helemaal mis. In eigen huis werd tot twee keer toe verloren van de Amsterdammers; geen finale. Dat moet dit seizoen anders. De acht van Detlef Elewaut zijn altijd goed op het FKS en zullen ook deze editie als de grote favoriet gelden. Maar gaan ze die status waarmaken? Het blijft een vraag die je in Papendrecht bijna niet hardop durft te stellen.

Share This