Fortuna 3 eindigt zaalcompetitie op de derde plaats

De laatste update over het reilen en zeilen van Fortuna 3 heeft u halverwege de zaalcompetitie kunnen lezen. U bent natuurlijk razend benieuwd wat er gedurende de tweede helft van de zaalcompetitie is gebeurd. Gaat u er maar eens goed voor zitten want dat is een heleboel.

Halverwege de competitie hadden we vijf schamele punten. Eigenlijk zeven, maar goed…. iets met scheidsrechters dat naar ik heb vernomen op zeer korte termijn opgelost gaat worden. Er moest dus nog flink gas gegeven worden om in veilige haven te komen.

De Meervogels 2 uit was het begin van de returnwedstrijden. Driekwart van de wedstrijd stonden we aan de goede kant van de score maar in de slotfase toch weer achter. Milan redde een punt door een onvervalste buzzer-beater in de slotseconde van de wedstrijd (15-15). Daarna werd Blubber-En-Prut (BEP) 2 met sambakorfbal naar de slachtbank geleid. Bij rust stond het 16-4. Om onze sympathieke vrienden uit Purmerend niet helemaal gefrustreerd huiswaarts te laten gaan, deden we de tweede helft af met een diplomatiek gelijkspelletje. Eindstand 23-11.

Hiermee namen we een heel klein beetje afstand van de gevarenzone maar dit was ook direct de laatste wedstrijd van dit seizoen van Thomas, één van de motoren van onze ploeg. Aan het begin van het seizoen hebben we als ploeg een aantal doelstellingen geformuleerd. Naast het feit dat we met vernieuwend korfbal het publiek willen vermaken, hebben we ook afgesproken dat we ons surplus aan kwaliteiten aan de internationale korfbalgemeenschap beschikbaar willen stellen. Thomas gaat dus een aantal maanden in Australië korfbal promoten. Aansluitend reist hij direct door naar Costa Rica. Intensief antropologisch onderzoek heeft het bestaan van een stam in de oerwouden van Costa Rica aangetoond dat tijdens de jaarlijkse oogstfeesten als ritueel om de goden gunstig te stemmen levende kippen door een ring van lianen werpt.
Aan Thomas de schone taak om 4 heren en 4 dames uit deze stam klaar te stomen voor het komende WK en daarmee het aantal deelnemende landen weer uit te breiden.

Ik hoor u denken….. het werpen van een levende kip door een ring lijkt toch niet op korfbal? Dit is echter geen enkel beletsel om aan het WK deel te nemen. Er zijn wel meer deelnemende landen waarbij het vertoonde spel niet op korfbal lijkt.

Enfin, terug naar de competitie van Fortuna 3. KCC 4 en KVS 3 werden helaas vrij kansloze nederlagen. Tegen het scorende vermogen van deze geroutineerde ploegen kunnen we helaas (nog) niet op. Niks aan het handje, want deze ploegen raken alleen aan elkaar punten kwijt dus op de stand had dit verder weinig invloed.

VEO 2 uit moest weer gewonnen worden. Bastiën, een andere sterkhouder van onze ploeg, waren we inmiddels kwijt door lichamelijke malheur waar hij hopelijk weer snel van herstelt. Lars uit Fortuna 4 nam met verve zijn plaats over en een hele duidelijke en terecht 11-18 overwinning in Voorburg was het gevolg. Door deze overwinning kon handhaving ons alleen theoretisch nog ontgaan maar na de 15-14 overwinning thuis tegen Oranje Wit 2 was ook deze theoretisch kans weg en lonkte zelfs nog plek 3 van de competitie.

Zoals we al eerder in het verslag memoreerden zijn we bij Fortuna 3 zéér vernieuwend bezig. Om de ploeg klaar te stomen voor de laatste ronde van de zaalcompetitie hebben we tijdens de training wat Kapla-torens gebouwd en dit bleef tegen KCR 2 niet zonder resultaat.

Onze vrienden uit Ridderkerk moesten winnen om behoud nog veilig te kunnen stellen en gingen er zoals verwacht voor 200% in. De gehele eerste helft stonden we op voorsprong maar in de slotseconde zorgde een noodschot van KCR vanaf de middenlijn voor een 7-8 tussenstand.

In het kader van vernieuwend bezig zijn, hebben we alle posities in ons aanvalsspel een dierennaam gegeven. Zo hebben we de blauw-geel gevlekte anaconda, de luiaard en de toornige tjiftjaf. Nu wil de toornige tjiftjaf het nog wel eens aan de stok hebben met de luiaard als hij vindt dat die te weinig loopt. Maar zalvende woorden van de coach blussen dergelijke brandjes weer snel. In de rust van de wedstrijd tegen KCR 2 hebben we de blauw-geel gevlekte anaconda even omgezet naar een miereneter en zie daar….. in de tweede helft viel de overwinning alsnog ruim uit. Ok… het feit dat we af en toe gewoon raakschoten hielp ook maar u zult zien: het gebruik van dierennamen zal straks ook door trainers op het hoogste niveau gaan plaatsvinden.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 15-21 waarmee de derde plaats in de competitie veilig werd gesteld.

Doelpunten Fortuna 3: Sem 6x, Milan 3x, Marit 2x, Lars 4x, Lucas 2x en Nina, Sascha, Milou en Sophie allen 1x. Iedereen op het scoreformulier. De coach ging tevreden naar huis. Een deel van de ploeg verliet overigens pas rond 02.00 uur de KCR-kantine omdat gebroederlijk met de tegenstanders het einde van de zaalcompetitie werd gevierd.

Op naar het veld!! Zorg dat u op tijd bent bij de thuiswedstrijden van Fortuna 3 want vol is vol!!

Lees meer nieuws