FORTUNA A1 PLAATST ZICH VOOR AHOY

Fortuna A1 is er zaterdagmiddag in geslaagd zich te plaatsen voor de finale in Ahoy. In het tweede play-offs duel werd Unitas/Perspectief A1 geklopt. Na een moeizame eerste helft met een ruststand van 8-9 voorsprong werd uiteindelijk de eindstand 16-22.

Fortuna had het lastig de eerste helft met de ploeg uit Harderwijk. De ploegen gingen gelijk op en kwamen niet echt lekker los. Na de 2-4 hadden de Fortunezen al over vier schijven gescoord. Na de openingstreffer van Roos Hom scoorden daarna Mila Roeleven, Sjors Maes en Fedor Mensink. Maar na 15 minuten was de tussenstand 4-4 en begonnen coaches Verbaan, Dekker en Hom te wisselen. Seth Roeleven en Fedor Mensink wisselden van vak zodat de international van Oranje onder 19 de bewaking van Jeroen Boonstra op zich kon nemen. Even later haalden Verbaan, Dekker en Hom dezelfde truuk uit met Roos Hom en Demi Brand. De wissels leverden uiteindelijk resultaat op. Want na de 8-9 ruststand speelde Fortuna in de tweede helft alle schroom van zich af. Zo werd met name Rick Schravendijk trefzekerder en mede door zijn goals liep Fortuna snel weg van de tegenstander uit Harderwijk. Na de 9-15 was het verschil voor het eerst zes in het voordeel van de Delftenaren en deze voorsprong zou niet meer kleiner worden. Fortuna speelde sterk en het heeft met Fedor Mensink een toprebounder van formaat. Na 12-18 en 14-20 werd uiteindelijk de uitslag 16-22 en is Fortuna de terechte winnaar in deze play-offs serie. In de andere play-offs serie won DVO/Accountor A1 van PKC/Vertom en de ploeg uit Bennekom is zaterdag om 14:00 uur de tegenstander in Ahoy.

INFORMATIE

Later vandaag komt er een nieuwsbrief waarin de kaarten voor Ahoy gekocht kunnen worden en informatie over de bussen die gaan rijden.
Mocht u om 18:00 uur vanavond geen nieuwsbrief hebben ontvangen stuur dan een e-mail naar: klmanager@fortuna-korfbal.nl.