Sterk verdedigend Fortuna A1 wint eerste play-off van DVO A1

Fortuna/Delta Logistiek A1 heeft gisteren in Bennekom de eerste play-off wedstrijd van DVO/Transus A1 gewonnen. Fortuna A1 verdedigde ijzersterk en won zeer verdiend met 11-16.

Coaches Verbaan en Dekker begonnen met Chelsea Mooi aan de kant, zodat zij tegen jeugdinternational Rosalie Peet kon komen. Al voor het eerste fluitsignaal mocht Mila Roeleven plaats maken voor Mooi die uiteindelijk een hele sterke wedstrijd zou spelen.

Het vak van Seth Roeleven, Lucas Boes, Noek de Vos en Roos Hom gaf meteen het eerste signaal af van hoe deze wedstrijd zou kunnen gaan verlopen. Strak verdedigen en belangrijke duels winnen bleek de opdracht. Werd dat vak aan het begin van de wedstrijd zo nu en dan nog in de ruimte geklopt, in het verloop van de wedstrijd gebeurde dat niet meer en werden de verdedigende teugels alleen maar strakker aangetrokken.

Het vak van Sascha Pouw, Rick Schravendijk, Sjors Maes en Chelsea Mooi had een aanvallend moeilijke eerste helft. Het spel oogde stroperig en moeizaam. Dat vak kwam tot moeilijke pogingen en ging zelfs een aantal keren door de schotklok heen, maar scoorde wel door onder andere Schravendijk en Maes. Het scoreverloop zei eigenlijk alles: 9 minuten voor de rust stond het 5-7 en de ruststand werd uiteindelijk 6-7.

Maar na de rust kon onze A1 nog een tandje harder verdedigen over beide vakken en kwam de scoringsmachine ook op gang. In no-time reeg de A1 de doelpunten aaneen en liep zodoende uit naar een 6-11 voorsprong. Met nog 13 minuten op de klok was dat de tussenstand en leek het er sterk op dat 15 goals genoeg zouden zijn om te winnen. Na de 8-14 van Chelsea Mooi was het duel beslist en uiteindelijk won onze A1 zeer verdiend met 11-16.

Opnieuw zeer weinig tegentreffers in een heel belangrijk duel. Vorig week kon TOP/IAA Fresh A1 maar 8 keer scoren en nu favoriet DVO maar 11 keer. Zodoende leidt Fortuna A1 de play-off serie met 1-0. Het tweede duel vindt aanstaande zaterdag plaats in de Fortuna-hal om 15:00 uur. Winst betekent dat onze A1 zich plaatst voor de Ahoy finale. Zover is het nog niet, maar er zal zeker door de A1 een paar dagen over gedroomd worden. Kom de A1 zaterdag allemaal aanmoedigen voor het tweede duel!