Fortuna B1 is kampioen van Nederland!

Fortuna B1 heeft zich zaterdag in de finale tegen KZ/Thermo4U B1 tot kampioen van Nederland gekroond🏆 !

De verwachting was dat het een enorm spannende pot zou worden tussen de twee finalisten, die beide uit de hoofdklasse C kwamen en elkaar dit seizoen dus al vaker tegenkwamen. De twee ploegen gaven elkaar in de reguliere competitie nauwelijks een duimbreedte toe: eenmaal speelden ze 17-17 gelijk en eenmaal won Fortuna nipt met 16-17.

In deze finale was onze B1, die echt als één groot collectief speelde, echter een maatje te groot voor KZ. De overwinning was echt een teamprestatie, waarbij de B1 heeft laten zien dat ze diverse spelsystemen kunnen spelen, kunnen schakelen en over alle schijven kunnen scoren. Ondanks het inzetten van drie A-spelers door KZ is de overwinning geen moment in gevaar gekomen. Door sterk reboundwerk kwam de B1 simpelweg tot veel meer doelpogingen, wat zich in de tweede helft ook heeft uitbetaald in een zeer ruime overwinning van 26-13.

Wat ontzettend leuk was het dat zoveel mensen heel vroeg op de ochtend naar Ridderkerk zijn gekomen om de B1 te supporten, van familie en vrienden tot de SVF, veel selectiespelers en spelers van de A, die eerder in de week zelf nog een domper te verwerken hadden. Al die supporters maakten het nog onvergetelijker voor de spelers!

B1, kampioenen, van harte gefeliciteerd!

Lees meer nieuws