Fortuna B1 kampioen van Nederland

Na een mooi veldseizoen waar alleen werd verloren in een rommelige wedstrijd op dinsdagavond van KZ kroonde onze B1 zich tot kampioen van hun hoofdklasse.

De halve finale werd vorige week met sterk spel gewonnen van PKC B1 en dus mocht Fortuna B1 de finale spelen bij Dalto. Nieuwerkerk was de tegenstander, net als in de kwartfinale in de zaal. Dat met 1 punt verschil verloren duel  was een goede leerschool voor onze talenten: alleen door als team te spelen en minder fouten te maken dan je tegenstander sluit je zulke spannende wedstrijden winnend af.

De voorbereiding van deze finale was minutieus; geen detail werd vergeten door de coaches en de spelers wisten precies wat te doen in deze finale. Het Fortunapubliek was ondanks het kamp in Sint-Michielsgestel en het NK van de D1 in Vleuten toch nog goed vertegenwoordigd maar moest bij de start wat moeite doen om de buslading Nieuwerkerksupporters te overstemmen.

Het vak met Demi, Tess, Justin en Fédor bleek oppermachtig en kwam geen moment in de problemen. Het vak van Bibi, Liss, Yanu en Seth liep lekker, maar het publiek van de tegenstander vond het nodig om negatieve leuzen te roepen, waardoor de aanval even stokte. Ook in de livestream werd hier schande van gesproken door de commentatoren; je hoort je eigen team aan te moedigen en niet op deze manier spelers van 15 en 16 jaar te bejegenen.

Gelukkig maakte het allemaal niet uit. Het Fortunapubliek langs de kant vond het nog lang spannend maar het neutrale publiek zag al snel dat Nieuwerkerk te kort kwam. Achterverdedigen werd simpel opgelost en de vele onderscheppingen en mooie aanvallen van de Fortunaspelers zorgden voor luid gejuich van onze kant. Alle B1-spelers leverden hun bijdrage aan de overwinning; Sacha kwam in het veld voor Bibi en Lars scoorde twee keer een onehander toen hij Justin kwam vervangen in het aanvalsvak. Coaches Tommy en Luca zagen het harde werken van het hele jaar terug in deze wedstrijd. Iedere speler is gegroeid, de spelers werkten voor elkaar en lieten ook hun individuele kwaliteiten zien. De wedstrijd werd afgefloten bij 14-8: een prachtige overwinning voor Fortuna/Delta Logistiek B1 en kampioen van Nederland! Vervolgens op naar het kampterrein waar de rest van de vereniging de kampioenen al klappend en zingend heeft verwelkomd!

Lees meer nieuws

Share This