We zijn 4 speelronden op weg. Meer dan 25% van de veldcompetitie ligt al weer achter ons dus het wordt hoog tijd om u eens bij te praten over de verrichtingen van Fortuna/Delta Logistiek B1. Een ploeg met veel nieuwe gezichten. Sanne Biemans en Victor Entken maakten deel uit van het team van vorig jaar. Vanuit de C1 werden Marit van Workum en Mark Toorenburg doorgeschoven. Nick van Zwet had vorig seizoen in zijn vele invalbeurten ook laten zien het niveau aan te kunnen en maakte de stap vanuit de B2 naar de B1. Van buitenaf kwamen de versterkingen Michelle in ’t Veen en Silila van Viegen en ook Farian de Roo. Hoewel de laatste natuurlijk altijd van ons gebleven is en na een kort uitstapje gewoon weer thuis gekomen is.

Al met al een groep met heel veel potentie. Maar liefst 6 van de 8 basisspelers zijn actief bij RTC U15 en RTC U17 en dus mogen we zeggen dat de juniorenselectie de komende jaren weer genoeg aanwas tegemoet kan zien. Aan de trainers/coaches de schone taak om hier een ploeg van te maken en iedereen individueel een stapje vooruit te helpen.

De wedstrijden tot nu werden allemaal gewonnen ondanks dat het spel bij vlagen erg stroef gaat. Wel waren we telkens duidelijk de betere ploeg maar hebben we nog veel moeite om dit in de score uit te drukken. De Meervogels B1 werd moeizaam met 11-7 verslagen en ook tegen Die Haghe B1 hadden we het aanvankelijk moeilijk (4-6 bij rust). Pas in de tweede helft gingen daar alle remmen los en werd Die Haghe B1 van het kastje naar de muur gespeeld (5-20 overwinning). Vorige week tegen het voor ons onbekende Vriendenschaar B1 ging het ook niet allemaal van een leien dakje. Weliswaar waren we steeds de bovenliggende partij maar we hadden veel moeite met hun langdradige aanvalsspel en ook nu konden we niet echt afstand nemen. Uiteindelijk werd er met 12-14 gewonnen.

Shirt Van Dijk EmploymentVandaag dan de tweede thuiswedstrijd tegen KVS B1. In een oefenwedstrijd en op het TOP-toernooi hadden we deze ploeg al verslagen maar het is een ploeg met heel veel potentie en talent. Daarnaast beschikken ze ook over de nodige fysieke kracht en dus zullen ze in deze poule zeker hoog gaan eindigen. In onze nieuwe sponsorshirts van Van Dijk Employment Services wilden we nu wel eens graag laten zien hoe goed we eigenlijk kunnen korfballen. Na een hele vlotte 2-0 voorsprong leek het daar ook van te gaan komen maar het tweede aanvalsvak kon maar moeilijk tot scoren komen. Victor had al een wedstrijd in de A1 in de benen en Sanne, altijd wel goed voor een doelpuntje, zat met een handblessure aan de kant. Na de snelle 2-0 nam KVS het heft in handen en plotseling keken we tegen een 2-4 achterstand aan. Door twee schoten van Farian was de stand weer snel gelijk maar vervolgens was het de beurt aan het andere vak om moeizaam tot scoren te komen.

De afstemming is nog niet goed. Uitstappen op het moment dat er geschoten kan worden en wegtrekken op het moment dat er uitgestapt moet worden. U kent het wel. Het liep steeds net allemaal fout en we zullen de komende weken hier nog hard op moeten gaan trainen. Gelukkig zorgde Michelle er wel voor dat we met een voorsprong de rust in gingen (5-4) maar slechts 5 doelpunten in 1 helft is niet direct reden tot jubelende taferelen.

Na de rust was het wederom KVS dat het initiatief overnam (6-7) maar wat zich in de eerste helft al een beetje aankondigde, werd in de tweede helft nog meer duidelijk. KVS kreeg steeds meer moeite om onder onze druk uit te komen en bij 9-7 leken we dan eindelijk de wedstrijd naar ons toe te gaan trekken. De Scheveningers toonden echter veel veerkracht (9-10) maar na de schitterende gelijkmaker van Farian (10-10) waren ook de laatste 4 treffers in de laatste fase van de wedstrijd van de rood/witte formatie (14-10). Vlak na de 14-10 die uit zijn handen kwam, mocht de moe gestreden Victor dan eindelijk gaan rusten.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Achilles B1. Een ploeg die erg goede uitslagen maakt, dus we zullen ook volgende week weer vol aan de bak moeten om de punten binnen te harken. Deze week weer hard trainen en dan zijn we er klaar voor!!
Voorlopig zijn we met de volle buit uit 4 wedstrijden lekker in de race om de bovenste plaatsen in de wetenschap dat er nog heeeel veel te verbeteren valt!

Share This