Zaterdag eind van de middag maakte Fortuna B3 zich op voor een duel tegen Valto B2 die net iets onder Fortuna stond. Fortuna B3 speelt hoog, in poule 002. De 8 tegenstanders in deze poule zijn allemaal aan elkaar gewaagd. Dat is ook te zien aan de punten die in deze poule gescoord worden. De gedeeld nummers 1 hebben 18 punten uit 12 wedstrijden. Fortuna haakt daarachter met 17 punten uit 12 wedstrijden, samen met Twist B1. Kortom spannende 3 weken nog voor de B3. Vorige week hadden ze (onnodig) 2 punten laten liggen tegen WION B1.

Het viel scheidsrechter Peter op dat de B3 zoveel publiek had opgetrommeld, hij vroeg of het een kampioenswedstrijd was. Nee de B3 heeft altijd wel een grote groep publiek. Er gaan altijd veel ouders mee, broertjes en zusjes en regelmatig opa’s en oma’s. En een vaste leuke mascotte uit de A3. Het is dan ook een superleuk team, dat graag samen volgend jaar de overstap naar de A maakt.

De B3 ging dit keer als een speer van start. Daar waar ze meestal eerst met een achterstand beginnen, begonnen ze met een prima voorsprong. Inval coach Taco legde de nadruk op een hoog tempo spelen. Valto speelde niet slecht, maar was vooral in de afronding niet gelukkig. In de rust stonden de B3 al met 7-0 voor. Na de rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 11-2. Taco ging er wat relaxed en met een grijns bij zitten op de rand van de boarding. Toen begon Valto opeens aan een opleving en Fortuna B3 kende een wat mindere periode. In één vak waren 2 spelers gewisseld en die hadden duidelijk meer moeite om tot score te komen. In 10 minuten kwam Valto terug naar 12-6. Taco bracht het voor-verdedigen nog even onder de aandacht. Valto kende nog 3 blessure wissels en Fortuna B3 herpakte het tempo uit de eerste helft. Valto kwam niet meer tot scoren. Fortuna stopte bij 18-6. Bijna iedereen heeft één of meerdere goals gescoord en tevreden konden we gaan kijken naar Fortuna 2 en Fortuna 1.

Op naar volgende week een duel tegen ONDO, die dus gedeeld bovenaan staan. Aan coach Nick de taak om deze week nog even de puntjes op de i te zetten.

Share This