Fortuna C2 sluit het zaalseizoen af met een derde plaats

Nog 5 wedstrijden van Fortuna C2 voor dit drieluik op de site. Wat gebeurt er in de poule, eeuwige roem…..of?
16 februari: de wedstrijd Fortuna C2-KVS C1. Justin, Lis, Bibi en Lars zijn de eerste aanval, Mats, Angel, Julia en Sem starten in de verdediging. Er wordt hard gewerkt en een 2-0 voorsprong gepakt, KVS laat het er niet bij zitten en komt weer op gelijke hoogte en dan zelfs voor. Bibi en Julia worden gewisseld van vak en voelen zich daar als een vis in t water. Met 4-4 gaat de rust in. Een stevige peptalk in de rust en de C2 vliegt uit de startblokken in de tweede helft. In korte tijd wordt een lekkere voorsprong opgebouwd. Lange armen en op de juiste momenten voor je tegenstander komen, zorgt voor heel wat onderscheppingen. Niet alles lukt maar veel mooie kansen worden tot doelpunt gepromoveerd. Bij 14-7 klinkt het eindsignaal.
9 maart: Top C2-Fortuna C2, twee teams met evenveel punten. De eerste wedstrijd heeft de C2 gewonnen van Top, maar Top is gegroeid in de loop van de competitie. Fortuna scoort het eerste doelpunt (Angel) daarna komt Top voor, Justin scoort de gelijkmaker (2-2), de 2-3 komt uit handen van Sem. Op 4-3 krijgt Fortuna een strafworp mee. Die wordt gemist, gelukkig vangt Mats m zelf af en speelt hij de bal naar de vrijstaande Justin, die m keurig binnenwipt (4-4). De vreugde was kort. Bij rust is het 5-4. Na rust is de eerste aanval raak, wederom Angel, maar nu om de stand gelijk te trekken. Steeds is het Top die voor komt en Fortuna dat gelijk moet maken. Bibi tekent voor de 6-6. Sem voor de 7-7. Een paar minuten voor tijd lukt het Fortuna om voor te komen. 7-8 (Justin) Maar zoals de krachtsverhouding al deed vermoeden wordt er nog een 8-8 gescoord. Na wat billenknijpen voor t publiek werd dit ook de eindstand. Een enerverende wedstrijd: rode koppies op het veld hoge hartslag op de bank en wellicht ook bij de coaches.
16 maart: Avanti C1-Fortuna C2. Het wordt een strijd op het scherpst van de snede. Met Sascha uit de D1 in de basis voor Lis die een gekneusde vinger heeft. Sem scoort de 0-1, maar daarna is het vooral Avanti dat kansen omzet in punten. Justin tekent nog voor de 2-2 en Mats voor 7-3 uit een vrije bal. Ruststand is 8-3. Je zou het zo niet zeggen maar het was toch een gelijkwaardige strijd. Het verschil zat m in de afronding. In de tweede helft haalt de C2 opnieuw alles uit de kast en behoudt heel knap de rust en discipline in het spel. Angel maakt de 8-4, Bibi 8-5, Mats 8-6. Het wordt stil op de tribune bij Avanti, terwijl de Fortunezen hun kelen schor schreeuwen. Het wordt 8-7 door Lars. Dan laat Avanti zien hun zenuwen onder controle te krijgen: 9-7. Gevolgd door de 9-8 door Bibi. Opnieuw lukt het net niet om gelijk te komen en scoort Avanti de 10-8. Het is bijna tijd maar je stopt pas met spelen als de scheids affluit en dus legt Lars de 10-9 er nog in. Avanti wint en is daardoor kampioen in de poule. Gefeliciteerd, maar ook een dikke pluim voor de C2. ‘Ze hebben Avanti behoorlijk laten zweten’ (Dennis) ‘Hele goede wedstrijd van de C2 gezien met veel plezier, werklust en teamspirit’ (Arline). Nog 2 wedstrijden te gaan.
23 maart: Fortuna C2-Achilles C1, de C2 hield tot in de 2e helft de hoop bij Achilles levend op een stunt (rust 3-2). Maar gelukkig maakten ze na de 5-5 korte metten met Achilles. Eindstand 13-6. De doelpunten waren netjes over de vakken verdeeld (7-6). Alleen de dames heren verdeling was wat scheef (3-10). Dat kan volgende week nog rechtgetrokken worden😊.
30 maart de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Refleks C1-Fortuna C2. Een zieke Mats op de bank, Stijn en Yanu vullen dat gat. De wedstrijd begon leuk, om en om gescoord, tot de 5-4 van Angel. Daarna was het Refleks dat het betere van het spel had met af en toe een doelpunt van de C2. Na een ruststand van 12-5 werd de eindstand 23-11. Refleks gaat hiermee de C2 voorbij in de poule. Fortuna C2 wordt derde. Heel toevallig ook de plek die ze in t najaarsveldseizoen behaalden. Zouden ze in t voorjaar een plaatsje kunnen stijgen?