Fortuna/Delta Logistiek 2 Kampioen van Nederland

Fortuna/Delta Logistiek 2 is vanavond Kampioen van Nederland in de Reserve Korfbal League geworden door in de OVVO-hal in een bloedstollend spannende finale met 20-19 te winnen van Blauw Wit 2.

In de eerste helft was Fortuna 2 de betere ploeg. Het team van de trainers/coaches Sijmen van den Bergh en Jeroen Preuninger buitte haar reboundvoordeel uit en speelde, ondanks het achterverdedigen van Blauw Wit 2, geduldig naar de beste kans. Tot 6-6 kon Blauw Wit nog aanhaken maar daarna sloeg Fortuna 2, met veel goals uit de handen van de dames, een gat naar 11-7 bij rust.

Na de rust kwam er een herboren Blauw Wit 2 in het veld. Good-old Gerald van Dijk werd ingebracht en dit bracht het nodige elan bij de zebra’s. Fortuna 2 werd iets te ongeduldig en het oplossen van het achterverdedigen duurde soms net te lang. In korte tijd had Blauw Wit 2 de achterstand weg gepoetst (11-11) en vanaf dat moment ontspon zich een heerlijk duel met wisselende kansen. Een aantal malen leek het dat Blauw Wit 2 alsnog de titel ging grijpen. Fortuna 2 had wel meer pogingen maar schoot minder zuiver. Het waren Wouter Wildschut en de sterk spelende Lieneke Pries die telkens weer egaliseerden. Bij 19-18 leek het Tim van Oosten te zijn die Fortuna 2 naar de titel schoot maar met zijn laatste krachten bracht Van Dijk de Amsterdammers weer langszij.

Nog minder dan een minuut restte Fortuna 2 om de titel te grijpen. Een lange, goed georganiseerde aanval werd opgezet waarin het uiteindelijk Wouter Wildschut was die vlak voor de Fortuna-tribune, met daarop veel fel meelevende spelers van Fortuna 1, die uiteindelijk de beslissende treffer van afstand door de korf joeg (20-19).

Dolle vreugde na afloop en terecht want deze titel is, na een moeizame start van deze zaalcompetitie, met recht een teamprestatie. Een smetje op deze titel was het uitvallen van Roos van Groen halverwege de tweede helft. Laten we hopen dat haar blessure meevalt en mooi om te zien dat zij hinkend toch deelnam aan de feestvreugde.

Fortuna/Delta Logistiek 2 gefeliciteerd met de titel en hopelijk is het een voorbode voor nog meer moois dit weekend!!

Lees meer nieuws

Update van het Bestuur (3)

Afgelopen zaterdag hebben wij het behaalde kampioenschap nogmaals gevierd met een receptie. Goed om te zien dat de wethouder mooie woorden sprak over onze vereniging

Lees meer »
Share This