Fortuna/ Delta Logistiek A1 – Achilles A1: 27-15

De A1 haalde 2 belangrijke punten binnen in de wedstrijd tegen Achilles. De 1e helft kon Achilles aanhaken, maar de 2e helft zorgde Fortuna snel voor het verschil en won uiteindelijk ruim en makkelijk.

Dit keer een speciale wedstrijd voor Joren (die goed speelde) en Sanne (die goed inviel). De beginfase ging gelijk op tot 3-3. Hierna had Achilles qua scoreverloop het initiatief. Fortuna was in deze fase van de wedstrijd met name in 1 aanval wat slordig en onrustig waardoor er meerdere 1-schotsaanvallen waren. Achilles kwam elke keer 1 goal voor waarna Fortuna wel meteen counterde. Tot 5 minuten voor rust ging dit zo door maar na de 8-8 van Fortuna nam de A1 in de laatste 5 minuten voor rust toch het initiatief via 10-8 (mooie buzzerbeater) en 11-9. In de laatste seconde voor rust zorgde Achilles nog voor de 11-10 ruststand.

Na rust maakt Achilles meteen de 11-11 maar daarna neemt Fortuna de wedstrijd in handen. Via 13-11 en 14-12 staat het na 6 minuten spelen 17-12. Achilles vlucht in een time-out maar die gaat niet helpen want Fortuna ramt meteen door naar 21-12 (Achilles scoort dan inmiddels zo’n 13 minuten niet). In de laatste 10 minuten scoort Fortuna prima door met enkele mooie afstandsschoten en eindigt de wedstrijd bij 27-15 (waarbij de dames van Fortuna er uiteindelijk 15 maken).

Door het verlies van Nieuwerkerk staat de A1 nu 4 punten los van de nummer 3, PKC staat nog ongeslagen bovenaan. Uiteraard een hele mooie stand om de Kerst in te gaan. Alle A1-ers die meedoen aan de Challenge veel succes en kom heel terug.

Op 7 januari 2017 staat de uitwedstrijd tegen KCC op het programma om 16.55 uur.