Fortuna/Delta Logistiek A1 geplaatst voor play-offs

Dankzij een 23-30 overwinning in Sassenheim heeft de A1 zich afgelopen weekend geplaatst voor de play-offs. Het gat met de nummers drie en vier in de Hoofdklasse A is acht punten. Met nog drie te spelen wedstrijden is de ploeg van Cindy Korporaal – van Eijk en Jeroen Preuninger niet meer in te halen. Onze junioren gaan met KZ/Thermo4U A1 uitvechten wie zal eindigen op de eerste plaats in de poule. In de laatste speelronde treffen beide ploegen elkaar in Koog aan de Zaan. In de andere poule heeft DVO/Accountor A1 zich reeds weten te plaatsen voor de halve finales. DOS’46 A1 lijkt op koers te liggen voor het bemachtigen van het vierde en laatste ticket voor de play-offs. Eén van deze twee ploegen zal dan ook de tegenstander van onze A1 worden op 21 en 28 maart.

Coach Preuninger omschrijft het zaalseizoen tot dusver als volgt: ”Aan het begin van het seizoen hebben we veel hobbels moeten nemen met de ploeg. Nieuwe mensen moesten worden ingepast. Ook qua spel hebben we wat aanpassingen moeten doen en dat was te merken. We hebben te maken met een leergierige groep die de lat voor zichzelf erg hoog legt. Halverwege het zaalseizoen vielen de puzzelstukjes in elkaar en kwam het besef in de groep. Nu is er een stijgende lijn zichtbaar, maar we zijn zeker nog niet op ons best. Aan Cindy en mij is het de taak om de ploeg richting de play-offs op de toppen van hun kunnen te krijgen. Qua tegenstander is KZ/Thermo4U A1 de grote concurrent. Zij hebben, net als wij, pas één wedstrijd verloren. De laatste competitiewedstrijd zal waarschijnlijk de doorslag geven in de strijd om de koppositie in de poule.”

De technische commissie wil de A1 vanaf deze plaats feliciteren met de knappe prestatie en wenst de ploeg alvast veel succes toe in de play-offs!

Lees meer nieuws