Fortuna/ Delta Logistiek A1 – Groen Geel A1: 29-12 Het was GENIETEN

Groen Geel A1 maakte vorige week indruk maar dit weekend kregen ze een flink pak slaag tegen een fantastisch spelend Fortuna A1. We lazen dat Groen Geel stabieler wilde worden dan vorig seizoen maar deze zaterdag werden ze op alle fronten afgetroefd. Fortuna was feller, beter in de afronding, sterker in de rebound en het lukte Fortuna de topspelers van Groen Geel uit te schakelen. Via een ruststand van 14-6 werd het een ruime overwinning van 29-12.

De opstelling stond voor Fortuna gunstig en de A1 begon vervolgens erg goed aan de wedstrijd. Binnen vier minuten staat het 3-0 voordat Groen Geel even iets terug doet en op 3-2 komt. Het is dan al duidelijk te zien dat Fortuna vol gas geeft. Verdedigend wordt er rond de korf scherp verdedigd en in de rebound is Fortuna nagenoeg altijd de winnaar. Aanvallend is het spel en de afronding erg goed. De A1 speelde met name de dames goed vrij en deze dames hadden regelmatig gouden handjes want heel de wedstrijd vlogen veel ballen binnen. Halverwege de eerste helft bij de stand 8-4 neemt Groen Geel een time-out om te trachten het ritme van Fortuna te breken. Eerst maakt Fortuna de 9-4 maar daarna komt Groen Geel via twee goals op 9-6. Dit bleken echter de laatste doelpunten en de laatste stuiptrekking van Groen Geel tot de rust want Fortuna is de laatste 15 minuten weer heer en meester. De druk wordt collectief weer opgevoerd, de spelers die normaal bij Groen Geel het voortouw nemen komen niet in de wedstrijd, rebounds worden gewonnen en Fortuna weet heel goed waar aanvallend de kansen liggen en scoort prima door. De rust komt bij 14-6.

Bij zo’n tussenstand is het altijd afwachten hoe de beide ploegen de kleedkamer uitkomen maar gelukkig bleek Fortuna meteen weer goed te starten. Binnen drie minuten staat het 16-6 en via 20-8 staat het na een kwartier in de tweede helft bij een time-out van Fortuna 21-9. Vervolgens gaat de galavoorstelling van de A1 gewoon door en is het eigenlijk constant genieten van het enthousiasme, het samenspel en het collectieve verdedigen. Groen Geel krijgt het niet voor elkaar ook maar enig moment een vuist te maken tegen dit Fortuna. Het is vooral knap dat de ploeg ziet waar de kansen liggen en daar ook naar spelen. Na zeventig minuten staat er een ontzettend mooie 29-12 (waarvan 18 damesgoals voor Fortuna) op het scorebord. Als er dan nog een minpuntje genoemd kan worden zijn het het aantal weggegeven vrije ballen, dat waren er flink teveel……

Volgende week wacht de volgende topwedstrijd bij PKC. Deze wedstrijd start om 12.30 uur. Succes A1!