Fortuna/Delta Logistiek A1 – KCC/SO natural A1: 26-23 Op herhaling tegen Dalto A1

De A1 won dit weekend de laatste competitiewedstrijd tegen KCC. Het werd een leuke en prima gespeelde wedstrijd met veel doelpunten: 26-23. Tijdens de wedstrijd was superspion Peter (die ‘vaste filmer’ Mario verving) aanwezig in Sassenheim waar duidelijk werd dat volgende week in de play off Dalto A1 de tegenstander zal zijn. Het wordt in Driebergen dus een herhaling van de Ziggofinale.

De A1 begon messcherp aan de wedstrijd tegen KCC. De eerste drie schoten waren raak en dus staat het 3-0. KCC scoort de 3-1 via een strafworp maar Fortuna gaat goed door en het gaat naar 5-1. Weer scoort KCC een stip voor 5-2. Na de 6-2 weet KCC weer een beetje aan de sluiten via 6-3 en 6-4 maar daarna duwt Fortuna even het gaspedaal in en de score gaat naar 9-4. Helaas valt de A1 dan minutenlang stil en KCC weet daar optimaal van de profiteren. Via een 0-5 run staat het met nog elf minuten tot de rust 9-9. Gelukkig weet de A1 de dadendrang van KCC te stoppen en Fortuna vindt de afronding weer. De rust komt bij een stand van 13-10.

Na de rust gaat het de eerste zeven minuten gelijk op. KCC komt op 13-11 en 14-12 maar hierna loopt Fortuna toch geleidelijk weg bij hun tegenstander. Via tussenstanden 17-12, 18-13, 19-14 en 21-15 is er constant een flinke voorsprong. KCC tracht nog een keer aan te sluiten en dat lukt een beetje via drie goals op rij: 21-18. Hierna gaan de scores gelijk op en dus blijft het toch nog oppassen voor de A1. Zeker als KCC met nog zes minuten te spelen op twee goals verschil komt bij 24-22. Een vrije bal van Fortuna gooit echter de wedstrijd op slot bij 25-22. Beide teams scoren dan nog een keer en de wedstrijd eindigt bij 26-23. Een mooie prima overwinning en de A1 scoorde, op enkele fases na, lekker door.

Na de wedstrijd zijn er nog bloemen voor Ed, Niels, Angelo, Michelle en Tom die hun laatste thuiswedstrijd coachten/ speelden.

Aanstaande zaterdag 9 juni dus de play off tegen Dalto in Driebergen. Het tijdstip wordt nog gecommuniceerd. Op dezelfde locatie spelen Fortuna B1 en Fortuna C1 ook hun play off. De B1 om 11.00 uur tegen DVO en de C1 om 12.45 uur tegen Heerenveen. Succes allemaal!