De eerste veldhelft zit er op voor de A1. Ongeslagen de zaal in en dat is heel knap te noemen gezien het feit dat er veel (jonge) nieuwelingen van een andere club kwamen, er veel wisselingen in de opstellingen waren door blessures in de selectie en wat pijntjes bij verschillende spelers.

Fortuna A1 KZ 10 okt 2015a

Deze zaterdag werd er gewonnen van KZ/ Hiltex. Het was weer heerlijk weer en de A1 startte prima en kwam vrij snel op een drie punten voorsprong. Je merkte al snel dat KZ het vooral moest hebben van kansen rond de korf en vrije ballen en strafworpen. Deze strafworpen en vrije ballen werden de hele wedstrijd flink aan KZ gegeven door de scheidsrechter. Nou deed Fortuna het ook niet echt slim maar sommige beslissingen waren wat discutabel. Weinig velddoelpunten voor KZ dus, Fortuna maakte 21 velddoelpunten (als ik goed geteld heb……) en dat is knap.

Fortuna A1 KZ 10 okt 2015b

De wedstrijd op zich was regelmatig moeizaam, aanvallend een beetje stroperig en KZ bleef er aanhangen. Gelukkig kan de A1 goed schakelen naar het uitspelen van verschillende spelers en dat lukte vandaag ook weer. Vandaag was het Roos die er aanvallend lekker inzat (ze maakte er 6 of 7, de meningen waren verdeeld) en haar goals zorgden ervoor dat de slotfase niet te spannend werd. Uiteindelijk won de A1 met 24-19.

Fortuna A1 KZ 10 okt 2015d

Tevredenheid na de wedstrijd over de 2 punten en het feit dat Nieuwerkerk verloren had. Niet alleen ongeslagen na 7 wedstrijden maar ook 5 punten voorsprong op nummer 3 en dus een goede uitgangspositie voor een plek in de play-offs.
De ploeg neemt even een weekje gas terug. Daarna verder werken en verbeteren richting de zaalcompetitie.
De spelers en speelsters die voor Oranje < 17 of < 19 gaan: veel succes! En Eline veel sterkte met je herstel, hopelijk ben je er snel weer bij! Auteur: Erik Snaphaan Bron: foto's Saskia Dijkxhoorn

Share This