Fortuna/Delta Logistiek A1 – Oranje Wit A1: 28-22 IJzersterk herstel van de A1

Na de slordige verliespartij van vorige week was het nodig dat de A1 meteen de draad weer oppakte. Er wachten immers wedstrijden tegen koploper Oranje Wit en nummer drie DeetosSnel. Deze zaterdag eerst clash tegen het bekende Oranje Wit waar de A1 ook in de zaal tegen speelde. Het werd een verdiende overwinning in een wedstrijd die lang spannend was maar waarin de A1 geen enkele keer achterstond: 28-22.

Fortuna start scherp aan de wedstrijd want al snel staat het 2-0. Vervolgens gaat Oranje Wit meescoren en gaan de scores nagenoeg over en weer. Na vijf minuten staat het al 4-3 en dus lijkt het een doelpuntrijke ochtend te worden. Even lijkt de A1 bij 6-3 al weg te lopen maar Oranje Wit blijft er met nog 25 minuten tot rust nog even aanhangen bij 6-5. Hierna is het acht minuten Fortuna dat de overhand heeft. Er wordt goed verdedigd en de bal is snel voor Fortuna. In de aanval ook prima aanvallen en logischerwijs loopt de A1 weg naar 10-5. Oranje Wit vlucht in een time out. Deze heeft zeker zijn uitwerking want Fortuna is het ritme helemaal kwijt. Aanvallend wordt er te weinig gelopen en de steun wordt niet gevonden of ingenomen. Statisch spel en moeilijke geforceerde aanvallen en schoten zijn het gevolg. Fortuna scoort acht minuten niet en in deze fase wordt ook een strafworp gemist. Gelukkig wordt er wel goed en collectief verdedigd en dus kan Oranje Wit er in deze acht minuten maar 1 goal bij prikken voor 10-7. Met nog negen minuten tot de rust wordt de volgende strafworp wel afgerond en dus komt Fortuna in deze fase een beetje goed weg: 11-7. Na de 11-7 gaan beide ploegen weer om en om scoren en gaat het via 12-9 en 13-10 naar een ruststand van 13-11. Fortuna had liever ruimer voorgestaan, Oranje Wit zit nog vol in de wedstrijd.

De eerste goal na rust is voor Oranje Wit maar hierna gaat het via twee mooie afstandsschoten van de A1 naar 15-12. Na de 15-13 heeft Fortuna het in de aanval weer lastig en de score gaat na lange tijd weer naar een gelijke stand: 15-15. In deze periode wisselt de A1 twee dames van vak en dat blijkt in de rest van de wedstrijd een cruciale wissel. Na de 15-15 gaat het gelijk op. Fortuna pakt wel elke keer de voorsprong maar Oranje Wit countert keer op keer en dus gaat het naar 16-16, 17-17 en 18-18. Hierna de eerste versnelling van de A1 en met nog ruim een kwartier te spelen staan ze weer twee goals voor bij 20-18. Even nog de aansluiting van Oranje Wit bij 20-19 maar Fortuna gaat ook deze zaterdag weer een ijzersterke eindfase spelen. Verdedigend worden de teugels weer collectief wat aangetrokken en via twee afstandsschoten van de A1 gaat het naar 22-19. Na deze 22-19 krijgt Fortuna een strafworp en na de door Oranje Wit genomen time out wordt deze ook afgerond voor de 23-19. Hierna knalt de A1 ook de 24-19 binnen. Nog even wat laatste stuiptrekkingen van Oranje Wit bij 24-21 en 25-22 maar Fortuna dendert door en na de 25-22 knallen ze er nog drie binnen. De wedstrijd eindigt bij een mooie 28-22.

Fortuna laat zich na de teleurstelling van vorige week weer goed zien en ze pakken nu op onderling resultaat ook de koppositie. DeetosSnel zit er echter vlak achter en die tegenstander treft de A1 dus volgende week in Dordrecht. Succes A1!