Fortuna/ Delta Logistiek A1 – PKC/ SWK Groep A1: 19-20 De A1 geeft koppositie weg

Voor de A1 was het zaak de komende drie wedstrijden te winnen en hiermee de koppositie te behouden. Het werd tegen een feller en met meer spirit spelend PKC echter een flinke tegenvaller. PKC had het merendeel van de wedstrijd het initiatief. Fortuna kwam echter bij 16-14 en 19-18 op een voorsprong maar dit keer waren de laatste minuten voor de tegenstander: 19-20.

In de beginfase neemt Fortuna ondanks een gemiste stip een voorsprong van 2-0. De start lijkt dus prima maar PKC neemt het initiatief al snel over. Fortuna speelt ongeïnspireerd en valt aanvallend minutenlang stil en PKC scoort wel door. Via 2-6 gaat het naar 4-7 waarna Fortuna via een time out tracht de boel wat scherper te krijgen. Er wordt weer een stip gemist maar ook nu scoort de A1 vervolgens toch: 5-7. Hierna is het weer PKC wat de klok slaat want ze lopen weg naar 5-10. Gelukkig heeft PKC ook doelpuntloze fases waardoor de A1 nog enigszins in de buurt kan blijven. De rust komt bij 7-10.

Na de rust zijn de eerste goals voor Fortuna en bij 9-10 sluiten ze aan. Hierna vallen echter meteen weer goals van PKC voor 9-11 en 9-12. PKC blijft op voorsprong maar Fortuna hangt er een beetje aan bij 12-13 en 13-14. Vanaf deze stand lijkt de A1 alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. PKC valt stil qua scoren en Fortuna prikt er wel drie binnen en dus gaat het naar 16-14. PKC voelt echter dat er wat te halen is in Delft maar Fortuna blijft nog aan de goede kant van de score bij 16-15, 17-16 en 18-17. Bij deze stand gaan de laatste vier minuten in die dit seizoen vaak voor Fortuna zijn. PKC maakt vervolgens eerst de 18-18 waarna de A1 met nog minder dan drie minuten de 19-18 maakt. Een minuut later scoort PKC de 19-19 en dan wordt het spannend. Beide ploegen hebben enkele aanvallen maar het is PKC dat in de absolute slotfase met een afstandsschot de winst pakt: 19-20. Uiteindelijk gezien de hele wedstrijd een terechte overwinning voor PKC en een tegenvaller voor de A1.

Oranje Wit wint wel en dus is de A1 de koppositie kwijt. Nu is het zaak om op 26 mei alsnog de play off plek zeker te stellen in de uitwedstrijd bij nummer 8 Vitesse. Succes A1!