Fortuna/ Delta Logistiek A1 – PKC/ SWK Groep A1: 20 -21 Eerste nederlaag voor de A1

De topwedstrijd om de koppositie werd door de A1 verloren van PKC. PKC had constant een voorsprong maar Fortuna had in de slotfase toch nog zicht op een gelijkspel. De laatste twee aanvallen konden niet worden omgezet in een goal en dus werd het uiteindelijk een (verdiende) overwinning voor PKC: 20-21.

PKC nam in de beginfase meteen het initiatief en na tien minuten staat er een kleine voorsprong van 3-4 op het scorebord. Waar Fortuna in de beginfase wat makkelijke goals tegen krijgt zorgt de A1 er daarna voor dat er meer controle is. Aanvallend gaat het met name in 1 vak lastig. De passing is matig en er wordt snel voor de 1 tegen 1 gekozen. In beide vakken wordt door Fortuna een stip gemist en PKC loopt uit naar 6-9. Gelukkig weet Fortuna daarna weer op 2 goals verschil te komen en er wordt gerust bij 8-10.

De tweede helft haakt Fortuna aan bij PKC. PKC neemt elke keer een 3-punten voorsprong (9-12, 11-14, 12-15) maar Fortuna countert elke keer en zorgt er bij 10-12, 12-14 en 13-15 voor dat PKC niet wegloopt. Fortuna heeft het nog steeds aanvallend lastig. Er wordt ruim 5 minuten niet gescoord en dan loopt PKC weg naar 13-17. Na de 13-17 volgen er toch 2 snelle goals van de A1 en dus staat het 15-17. Verdedigend staat het dan goed, PKC rond even niet af en Fortuna komt toch weer op 1 punt verschil: 16-17. Helaas kan Fortuna net niet gelijkmaken en met nog iets meer dan 10 minuten staat het 16-18. Via 17-20 scoort PKC met nog zo’n 6 minuten te gaan de 17-21. Vervolgens blijft de A1 toch knokken voor wat het waard is en zorgt door goed verdedigen (en matig afronden van PKC) er voor dat PKC tot het eindsignaal geen goal meer maakt. Sommige aanvallen blijven lastig en met name de passing blijft matig maar toch gaat de score na de 18-21 (met nog 4 minuten te gaan) naar 20-21 met nog 1.42 op de klok. PKC blijft wel rustig aanvallen en de tijd loopt wel weg maar Fortuna krijgt uiteindelijk nog 2 aanvallen om alsnog een punt te pakken. De twee aanvallen worden helaas niet omgezet in een goal en dus wint PKC. Gezien de wedstrijd een verdiende zege waardoor PKC nu de ongeslagen koploper is.

Volgende week wacht voor de A1 de uitwedstrijd bij TOP, succes A1!