Fortuna/ Delta Logistiek A1 – PKC/ SWK Groep A1: Flitsende start, grip kwijt, veerkracht en teamgeest

Na de nederlaag van vorige week had de A1 wat goed te maken. En dat lukte na een ongekend spannende wedstrijd: 25-23 winst tegen concurrent PKC.
Ook deze zaterdag verzorgden de ouders weer een heerlijke pastamaaltijd, dit keer Wim en Natasja. Energie die de kinderen later echt nodig bleken te hebben J.
De wedstrijd was eigenlijk donderdag op de training al begonnen. Met name in de onderlinge partij bleken de vonken er vanaf te spatten en volgden de mooie en goede goals elkaar op. Vanaf het eerste fluitsignaal gaf de A1 vol gas. Een flitsende start want na 5 minuten stond er 5-1 op het scorebord en PKC moest al vluchten in een time-out. Na deze time-out ging het eerst nog naar 7-2 en 9-3. PKC paste ondertussen al een wissel toe en daarna kwam PKC wat beter in de wedstrijd. De aanval van Fortuna had het wat lastiger en was slordiger dan in de beginfase. PKC kwam 4x op 3 doelpunten verschil maar mede door een gemiste stip aan PKC kant en de wilskracht van de A1 werd er bij de rust een 14-10 stand genoteerd.
Na de rust een matig startende A1, weinig schoten en slordig spel en PKC dat makkelijker gaat scoren via hun spitsen. Meerdere keren lijkt PKC aan te sluiten maar Fortuna countert. Bij 19-19 komt PKC op gelijke hoogte. Dit keer nemen Ed en Niels een time-out maar Fortuna is even de grip kwijt en PKC loopt daarna uit naar 19-21 en 20-22. Op dat moment gaan de laatste 6 minuten in en komt bij de A1 de dit seizoen zo bekende teamgeest en veerkracht boven. Hard werken voor elkaar, goed in functie spelen, duels winnen, en scoren op het juiste moment. PKC mist op 23-22 de derde stip van de middag waarna het via 24-22 zo’n 3 minuten voor tijd naar 24-23 gaat. In de laatste minuten veel spanning, enkele gemiste korte schoten aan beide kanten en uiteindelijk 23 seconden voor tijd de beslissende 25-23 voor de A1.
Een mooie afsluiting van het jaar zeker als blijkt dat KZ verloren heeft en DVO-Groen Geel een gelijkspel is geworden. Fortuna/ Delta Logistiek A1 staat bovenaan en gaat dus een heerlijke kerst en oud en nieuw tegemoet.
De eerste competitieronde in 2016 is het Groen Geel – Fortuna/ Delta Logistiek en PKC – DVO. Vol gas door in het nieuwe jaar dus!
Alle spelers en speelsters die aan de Challenge meedoen veel succes, doe je best!