Fortuna/ Delta Logistiek A1 – PKC/ SWKGroep A1: 28-21 Wisselvallige A1 pakt winst in laatste 10 minuten

Dit weekend stond er voor de A1 de thuiswedstrijd tegen PKC op het programma. PKC won tot nu toe hun drie thuiswedstrijden en dus stonden ze met drie punten achterstand op Fortuna op de derde plek. Vandaag moest dan blijken of PKC echt een uitdager kon zijn voor de top 2 in de poule. Fortuna speelde een wisselvallige wedstrijd, PKC bleef goed bij en kwam met nog twaalf minuten te spelen met 16-17 voor. De belangrijke laatste tien minuten waren echter geheel voor Fortuna en dus pakte de A1 de punten: 28-21.

De doelpunten vallen in de eerste aanvallen niet snel. Na twee minuten scoort PKC de eerste goal uit een strafworp: 0-1. Fortuna maakt hierna snel de 1-1 en vervolgens gaat de voorsprong voor de A1 naar 3-1. Er zijn dan vijf minuten gespeeld. Als het al snel naar 4-1 gaat lijkt de A1 meteen in de beginfase hun slag al te slaan. PKC sluit bij 4-2 toch nog even aan maar Fortuna versneld even, PKC schiet matig en dus loopt de A1 uit naar 7-2 met nog zestien minuten op de klok. Hierna gaat de stand naar 8-4 waarna Fortuna slordiger gaat spelen. Veel onnodig balverlies en korte aanvallen zorgen ervoor dat er even niet gescoord wordt. PKC straft dit goed af en de score gaat naar 8-6 met nog een kleine elf minuten tot de rust. De scores wisselen elkaar dan af en de score gaat naar 9-7, 10-8, 11-9 en 12-10 met nog zes minuten te spelen. Er wordt vervolgens tot de rust niet veel meer gescoord. De rust komt bij 14-11.

PKC start de 2e helft scherp en het eerste schot betekent de 14-12. Fortuna start minder. Matige schoten, plaatsfouten in de aanval en uitwerkfouten komen voorbij. Een snelle time-out van Fortuna is het logische gevolg. Maar ook na deze time-out blijft het rommelig en wisselvallig bij de A1. Ook PKC heeft veel korte aanvallen maar ze zijn uiteindelijk net wat scherper in de afronding. Bij 14-14 sluiten ze weer helemaal aan. Er zijn dan zeven minuten gespeeld in de tweede helft. Gelukkig voor de A1 scoren ze meteen na de 14-14 met hun eerste goal van de tweede helft de 15-14 maar PKC gaat dan even wat beter schieten en na de 15-15 en 16-16 pakken ze via een strafworp bij 16-17 en met nog twaalf minuten op de klok een voorsprong. Twee minuten later staat het dan via drie snelle goals achter elkaar 18-18. En dan gaan dus weer de belangrijke laatste tien minuten in. En die blijken toch weer geheel voor Fortuna te zijn. Vier goals op rij betekent met nog een kleine zeven minuten te spelen 22-18. PKC mist in deze fase enkele korte kansen en aan de andere kant vallen de ballen wel binnen. De stand gaat dan naar 23-19 waarna Fortuna twee aanvallen achter elkaar scoort waardoor de wedstrijd met nog vier minuten te spelen beslist is: 25-19. In de laatste vier minuten prikken beide teams er nog enkele goals bij en de wedstrijd eindigt bij 28-21. Fortuna pakt de punten uiteindelijk door een run van 10-3 in de laatste tien minuten.

Volgende week speelt de A1 de (in verband met de Europacup van Top 1 op 13 januari) vervroegde return tegen het TOP A1. TOP staat zevende en heeft de punten hard nodig. De uitwedstrijd won Fortuna in de eindfase met 23-24. De wedstrijd in Delft start om 15.10 uur.